1. #1

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite

    uyarı çin malı telefonlar

    1.)Bu telefonlar sizin de tahmin edebileceği gibi klonlanmış imei numaraları ile yurdumuza sokuluyorlar ve kurnazca bir yöntemle imei'leri eski 3310 tarzı telefonlardan klonluyorlar. Siz telefonu kullanmaya başladığınızda, multimedya ayarlarını servis sağlayıcınızdan talep ettiğinizde, telefon imei'sinin eski model, yani multimedya özellikleri olmayan bir telefona ait olduğu ortaya çıkıyor. Ardından bu durum tespit edildiğinde telefonunuz artık sadece cep televizyonu oluyor.İspat için de alttaki linkten (eğer kullanıyorsanız) telefonunuzdaki klonlanmış imei numarasının, gerçekte hangi telefona ait olduğunu bulabilirsiniz.
    International Numbering Plans, © 2001-2012

    2.)Bu telefonların SAR değerleri hakkında hiçbir net açıklama yok. Büyük ihtimalle de bilerek bir açıklama yapılmıyor. Çünkü telefonların üretiminde hiçbir standart gözetilmiyor.Dolayısıyla çok yüksek değerler sahip olduğu tahmin edilen bu çin malı telefonlar sağlığınız için ciddi bir tehdit oluşturuyor. SAR değerinin ne olduğunu merak ediyorsanız bu linkten öğrenebilirsiniz.Kısaca telefonun yaydığı radysyon oranı diyebiliriz.
    SAR değeri nedir?>>Cep Telefonları SAR Değerleri

    3.) Arkadaşlar yeni öğrendiğim bilgileri de paylaşmak istiyorum. Bu telefonlar sadece radyasyon değerleri ile sağlığınızı tehdit etmiyor, aynı zamanda kullanılan malzemelerde de standartlar göz ardı edildiği için tehlike oluşturuyor. Özellike cihazın üzerindeki metal ve plastik kaplamasının kanseröjen madde oranın da tehlikeli düzeylerde olduğu tahmin ediliyor.Lütfen sağlığınızı tehlikeye atmayın.

    4.)Yeni bir bilgi daha. Bu telefonları kesinlikle 4 saatten fazla şarjda tutmamanız gerekiyor. Yani gece yatarken şarjda filan bırakmayın. Çünkü telefonların pilleri de standart dışı. Yani adamlar örneğin 500 mAh'lik bir pilin yeteceği cihaza 1100mAh'lik pil koymuşlar. Kısacası telefonunuz çöp olabilir. Hepsinden önemlisi telefonları patlama riski çok fazla.Aman Dikkat.

    Ayrıca Anycool adlı gerçek bir marka var fakat korsanı piyasada daha çok dolaşıyor. İkisinin arasındaki farkı daha iyi anlamanız için aşağıdaki siteyi ziyaret edebilir ve resimlere bakabilirsiniz.Anycool markasının gerçek web sitesini de bu linkten ziyaret edebilirsiniz:

    buradan alıntıdır


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Döküman Paylaşımları Uyarı
    Serkan A. bu konuyu Forum Yardımı forumunda açtı
    Cevap: 10
    Son mesaj : 01 Tem 2012, 21:11
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları