https://img96.imageshack.us/img96/28...tisorulari.jpg
Yazdırılabilir görünüm
inşallah yarına kadar çözülür
1)(9+x-y+2z+x+y-2z)\(x+2+5+3)=k ise;
(9+2x)=k.(x+17) k=1 için;
x=8 ve -x=-8 bulunur.
Umarım doğrudur. Başarılar.
cevp anahtarı -12 diyor
k'ya - 3 değeri verince x =-12 oluyor.
K ya verdiğimiz değerlere göre x değeri değişiyor. Ama şıklarda olan cevaplardan sadece -12 yi buluyoruz. Bende merak ettim acaba başka bir çözüm yolu var mı?
t=y-2z denirseЛуна'den alıntı:k'ya - 3 deðeri verince x =-12 oluyor.
K ya verdiðimiz deðerlere göre x deðeri deðiþiyor. Ama þýklarda olan cevaplardan sadece -12 yi buluyoruz. Bende merak ettim acaba baþka bir çözüm yolu var mý?
3.(x-t)=5.(x+t) oluyor
buradan x=-4t oluyor, bunu soldaki iki eşitlikte kullanırsak
t=3 veya t=-3/4 bulunuyor galiba
x in negatif değeri de -12 oluyor, pozitif değeri de 3 olur.
Anladım hocam bu yolu hiç düşünmemiştim. Bu tür sorular için oranların toplanıp sabit sayıya eşitlenerek bir çözüm bulunduğunu hatırlıyor gibiydim ama tam bir sonuç bulamadığıma göre, demek ki yanlış hatırlıyorum. Çözüm için çok teşekkürler.
5)(x+1)/2=(z-4)/7
21k=20k-20
k=-20
(x+1)/2=[4.(-20)-4]/7
7x=-175
x=-25 bulunur.
hocam diğer sorularada bakarsanız sevinirim
6) Aynı kapasitedeki 15 işçi günde 6 saat çalışarak bir işi 12 günde bitirecektir.5 gün birlikte çalıştıktan sonra 3 işçi ayrılıyor ve günlük çalışma süreleri 1/6 oranında artırılıyor.Buna göre,işin tamamı kaç günde biter?
Ben bunu 15/2 buldum ama cevap 18 (Kamp yiyecek sorusunun başka bir türü)
Arkadaşlar kalan sorulara bir bakarmısınız çözemedim geri kalanları