a,b,c iki basamaklı farklı negatif tam sayılardır. a+2b+3c ifadesinin alabileceği en büyük değer kaçtır.?
Cevap=-64 ama ben -68 buluyorum ya bi yerdemi hata yapıyorum birde siz bakarmısınız ..?
Yazdırılabilir görünüm
a,b,c iki basamaklı farklı negatif tam sayılardır. a+2b+3c ifadesinin alabileceği en büyük değer kaçtır.?
Cevap=-64 ama ben -68 buluyorum ya bi yerdemi hata yapıyorum birde siz bakarmısınız ..?
-64 evet. sen kendi çözümünü yaz bir bakalım, senin problem neredeymiş tespit edelim..
neyse gittin sen. :)
sayılar negatif olduğu için büyük bir ifade için küçük sayılar verelim ki daha az eksilsin, daha büyük bir sayı oluşsun.
-10
-11(rakamları farklı dememiş)
-12
a+2b+3c, katsayısı az olana daha küçük (negatif) sayı vermeliyim ki yine daha az küçülsün:
c=(-10)
b=(-11)
a=(-12)
-30-22-12=-64
Sen büyük ihtimalle =
a=-10
b=-11
c=-12
diyip = -68 buluyorsun ancak ;
a=-12 b=-11 c=-10 diyip doğru sonuca ulaşabilirsin=a+2b+3c=-12+(-22)+(-30)=-64 olur.(Bu en büyük)
:) ya ben a ya 10 b ye 11 c ye 12 verdim negatif olarak o yüzden :) evet birşey daha öğrenmiş oldum çok teşekkürler :) :) :)
Bak :D Ben nerden bildim orda hata yaptığını :D :D
:D :D :D aynen :D :D