bir cemberin alani pirekare dir telden yaziyorum kb kusenin alang ndn 4pirekare dir?
Yazdırılabilir görünüm
bir cemberin alani pirekare dir telden yaziyorum kb kusenin alang ndn 4pirekare dir?
Kürenin alanı 4/3pirekare ama neden bende bilmiyorum.:)
Bir çemberin alanı olmaz bir dairenin alanı olur. Küre 4 tane dairenin yapıştırılmasıyla oluştuğundan dolayı kürenin alanı 4∏r²'dir
Duygunun dediği bir cevaptır sorunuza ancak ispatı 9. sınıf konusu değildir. integral ile ispatı vardır. Soran kişiye duygunun dediğini söylemeniz yeterlidir.
Hocam x,y,z küresel koordinat sistemiyle ispat edilemez mi?Admin'den alıntı:Duygunun dediği bir cevaptır sorunuza ancak ispatı 9. sınıf konusu değildir. integral ile ispatı vardır. Soran kişiye duygunun dediğini söylemeniz yeterlidir.
Öyle bir şeyde integrale gerek olmadan yapılabilir mi bilmiyorum.frk'den alıntı:Hocam x,y,z küresel koordinat sistemiyle ispat edilemez mi?
hocam fakat benim bunu öğrenmem lazım integralle sade bir şekilde açıklarmısınız proje ödevimde.
melek yanlız kürenin hacmi değilmiydi o?birde
Ogretmenin senden integralden ispatini istemiyordur,boyle bir ispatta istemez zaten.BurakA'den alıntı:hocam fakat benim bunu öðrenmem lazým integralle sade bir þekilde açýklarmýsýnýz proje ödevimde.
Evet hacimle alanı karıştırmışım.:)BurakA'den alıntı:melek yanlız kürenin hacmi değilmiydi o?birde