5)
f(x)=mx+8(m²-16)x+4x+16
R 'de tanımlı olması için:
m²−16=0......(Paydayı 0 yapan x olmamalı.)
m=±4
m=4 için:
f(x)=4x+816+16=4(x+2)32=x+28
f(6)=6+28=1
m=-4 için:
f(x)=-4x+8-16+16......(olmaz.)
.
Yazdırılabilir görünüm
5)
f(x)=mx+8(m²-16)x+4x+16
R 'de tanımlı olması için:
m²−16=0......(Paydayı 0 yapan x olmamalı.)
m=±4
m=4 için:
f(x)=4x+816+16=4(x+2)32=x+28
f(6)=6+28=1
m=-4 için:
f(x)=-4x+8-16+16......(olmaz.)
.
Hocam sorular aynen böyle. Şıkları da yazayım.aerturk39'den alıntı:o halde soruyu eksik yazmışın galiba s****n sonu B kümesinin alacağı değerlerle yazılan çift rakamlardan oluşan enküçük 3 basamaklı sayı nedir?:)
Soru üzerinde biraz düşününce ne kadar saçma olduğunu göreceksiniz. elemanları bile belli olmayan bi küme için kaç çeşit olduğu soruluyor. hocamız haklı olarak eleman sayısına gitmiş.Melek12'den alıntı:Hocam çözümünüz için çok teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık. :) Fakat cevap anahtarı sonucu 246 olarak gösteriyor.
galiba soru şunu sormak istemiş A ile B ninn birleşimi belirtti bir küme arıyorum {1,2,...,8}
Bu durumda verilen koşulda uyan kaç tane B seçilebilir?
Yine hocamızın yaptığını yapacağız biz sadece buu eleman sayılarını 8 elemanlı bi kümeden seçeceğiz
ya da olamayacakları 2^8 den çıkartırız
256-C(8,0)-C(8,1)-C(8,8)=246
Çözümleriniz için çok teşekkür ederim hocam. Elinize,emeğinize sağlık... :)
Parantezden sonrasını yazmayacaktım.7.2 eksik kalmış.Melek12'den alıntı:Hocam çözümünüz için çok teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık. :) Fakat cevap anahtarı sonucu 14 olarak gösteriyor.
Çok çok teşekkür ederim hocam. Elinize emeğinize sağlık. :) Kusurum varsa affedin.slymnoymak'den alıntı:Parantezden sonrasını yazmayacaktım.7.2 eksik kalmış.
Her durakta 1 kişi inse 13 durakta 13 kişi iner.frk'den alıntı:Hocam burada 20-13 işlemini niye yaptık?
20 kişi indiğine göre bunların içinde 7 durakta 2 kişi inmiş.
Destek hattı için teşekkürler.gereksizyorumcu'den alıntı:hocamız sadece 2 ile çarpmayı unutmuş. bunları çözüme bakarak sizin lazım.
Aslında bu tür şeyler yapmak gerek,sayfa canlanıyor.
Anladım hocam teşekkürler.slymnoymak'den alıntı:Her durakta 1 kişi inse 13 durakta 13 kişi iner.
20 kişi indiğine göre bunların içinde 7 durakta 2 kişi inmiş.