https://img651.imageshack.us/img651/...at890yuuhy.jpg
yukarıdaki şekilde ikizkenar dik üçgen dik prizmada,IFCI=8 cm ve IABI=12 cm olduğuna göreA(FAB) kaç cm karedir?
https://img651.imageshack.us/img651/...at890yuuhy.jpg
yukarıdaki şekilde ikizkenar dik üçgen dik prizmada,IFCI=8 cm ve IABI=12 cm olduğuna göreA(FAB) kaç cm karedir?
Hadi buyrun burdan yakın. 12. sınıf katı cisimler sorusunu, 8. sınıftaki öğrenciye kakalamışlar.
Ceva 60 da anlatabilirsen anlat bakalım.
Katı cisimleri, katılaştıra katılaştıra katran cisimlere çevirdiler.
hocam haklısınız:) bazen daha zor sorular bile soruluyor.
C den ve F den AB nin orta noktasına dik indirelim, (indiği nokta K olsun);
AK=KB=CK=6 olur.
FKC üçgeni 6-8-10 üçgeni olur. yani FK=10 olur.
FBC üçgeninin tabanı 12 yüksekliği 10 olarak bulunmuş oldu;
alan=10.12/2=60 olur.
yazılı olarak izah etmek çok zor zaten bende izah edemedim gördüğünüz gibi, ya çok uyun cümleler kurup izah etmeye çalışılır, o zamanda çocuğun güzü korkar belkide çözümü hiç okumaz bile:) yada en iyisi bu tür soruların bire bir anlatılmasıdır, gösterme canlandırma falan bir şekilde anlatılır
Ben 12. sınıftaki öğrencilere anlatamadım. Kartondan bir kesik prizma yaptım. Üç dikmeyi ve izdüşümü öyle anlatmaya çalıştım. Öyle anlayabildiler.
küçüklüğümden beri üç buyutlu düşünmemin bir yetenek olduğunu düşünüyorum, çünkü bazı öğrenciler çok zeki olsada bu konuları kavramakta ve şekilleri kafasında canlandırma konusunda inanılmaz zorlanırken, durumu vasat olan bazı öğrenciler ise üç buyutlu düşünme ve şeklleri kafasında canlandırma vesaire konusunda inanılmaz başarılı olabiliyor, ne kadar doğru bilemem ama ben bu şekilde gözlemledim, ki zaten konuyu anlatırkende bu farkı görebiliyorum bazıları leb demeden leblebiyi çorumu anladığı halde bazıları için deveye hendek atlattırmak gibi oluyor, başka konularda yaşanmayan güzellikler ortaya çıkabildiği gibi aynı şekilde diğer konularda ortaya çıkmayan zorluklarda ortaya çıkıyor
Buna zannedersem analitik yetenek diyorlardı, ya da soyut yetenek gibi bir şey.
Hayali olarak, 3 boyutu gözünün önünde canlandırıp, taşları yerine oturtmaya çalışıyorsun. Kolay değil, tabi. Ben bile çoğu zaman canlandıramıyorum.
Eline sağlık hasim.
Bu arada gözüme çarptı, Çizdiğin 1. şekile bakış açına göre dik üçgeni, içerde veya dışarda görebiliyorsun.
paradoks12 öğretmenim, sSiz de gif animasyonlu avatarı olanlar sınıfına dahil oldunuz. Hoş geldiniz. Hayırlı olsun.
Aklıma bir fikir geldi. İsteyenleri bu sınıfa dahil edebilirim.
Admin, gereksizyorumcu, Alp, duygu, ve diğer soru çözen arkadaşlar, hanginiz hareketli avata istiyorsanız söyleyin, yapabilirim size.
hocam sizin yardımlarınızla yapabildim, yok buyutu düşür yok pikseli düşür baya uğraştırdı daha uğraşmaya devam ediyorum:)
ben güldüm paylaşayım dedim
8. sınıfa bu soruyu sorana ithaf olunur,
sınıf 8
öğretmenimi dinliyorum gözlerim kapalı,
ilerledikçe yavaş yavaş sallanıyor beynim
bilgiler tahtada, orada
uzaklarda
hocanın bitmek bilyen konuşmaları
dersi dinliyorum gözlerim kapalı
başımda ilkderslerin sersemliği,
ne güzel eğlenen çoçuklar;
öğretmenin eşliğinde dışarda;
bi ara hocanın sesi mi yükseliyor ne
bende irkiliyorum, ne oldu geldik mi öklide
kızıyor öğretmen, hazırlayın kağıtları!
başlıyor yazdırmaya soruları
dolaşırken hoca, sıralar arasında;
fısıldaşmalar, kopya atmalar falan
yürüken bir kağıt düşüyor elinden,
sorular olmalı; evet sorular
ayakları yere basmayan sorular,
bakmayın uyuduğuma derste;
hele matematikte şu yaşta uzaya çıkamadığıma
ben kendime değil, sisteme üzülüyorum
çünkü bizden uzaklarda, çoook uzaklarda..
....
(istanbul'u dinliyorum şiirinden esinti.)
hocam benim resim oynamıyo , sakatlndı galiba :)
Alemsiniz sayın gereksizyorumcu. Şakayı bırakın da istiyor musunuz onu söyleyin. Bu arada siz de avatarınızı değiştirmişsiniz. Önceki avatarınız, sizinle özdeşleşmişti. Ben kesinlikle değiştirmezsiniz diyordum. Herhalde yenilik istediniz. Bu arada yeni avatardan bir şey anlamadım. Hazır, taşları yerinden oynatıyorken, yerine güzel bir şey yerleştirelim.
şu resmi yapmak istedim ama olmadı
Boyutu 100x100 ve 194 kb.
Burada çalışabilmesi için 80x80 ve maksimum 19,5 kb olmalı.
ben 10 kb dan fazla olanları çalıştramadım! bu kadar küçültüncede resimden hiç birşey anlaşılmıyor
Ama çalışırsa güzel bir şey.
gereksizyorumcunun kini, 80x80 63kb ye indirdim. Daha da inmiyor.
Az önce daha büyüktü ve çalışıyordu, niye küçülttünüz.
şimdi kuşa benzedi
Dosya büyüklüğünü 20 kb ye siyah beyaz yaparak mı düşürdünüz. Ben 63 ün altına indiremedim.
Bu arada siz de hoş geldiniz sınıfımıza.
hocam rengini değiştirmeden 24kb a kadar düşürdüm ama olmuyordu bi tülü ben de renkleri gri skalada ayarlattım 20,5 kb a düştü. ardından kenarlardan biraz kırpınca şu an tam 19,5 kb :)
gif optimizer diye bir program var o resim boyutunu düşürebiliyor , bir de şu site var, bu da üzerinde oynama yapmamızı sağlıyo güzelce düşürdüm yani 23kb falan olsaydı sınır renklisini yapmış olabilrdik.
bi de konuyu sohbete mi artık ya da avatarla iligili hangi kısım varsa oraya taşısanız iyi olur
Bitti zaten.