01)tan ( x + 2y ) = cot ( 3y – x ) ise, aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur?
A)Y = 18 B)Y = 90 C)X = 18 D)X + y = 90
yardımcı olursanız sevinirim.
Yazdırılabilir görünüm
01)tan ( x + 2y ) = cot ( 3y – x ) ise, aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur?
A)Y = 18 B)Y = 90 C)X = 18 D)X + y = 90
yardımcı olursanız sevinirim.
Açacağınız konu başlıklarının konuyla ilgili olması dikkat ediniz.
tana=cotb ise a+b=90+k.180 şeklinde bir eşitlik yazılabilir. (burada tanjant fonksiyonu için periyot 180 olduğundan öyle yazdık)
soruya uyarlarsak
x+2y+3y-x=5y=90+180.k → y=18+36k
kısaca seçeneklerde kesinlikle doğru olan bi cevap yok ama muhtemelen cevabı k=0 alınarak A)y=18 olarak verilmiştir.
02) Y- X+5=0 doğrusunun X ekseniyle yaptığı pozitif yönde açı kaç derecedir?
A)60 B)30 C)45 D)90
:rolleyes:birde karekök 3 var yazamadım:rolleyes:
şimdiden teşekkürler
sorularınızı kısa süre aralıklı taksitler halinde sorarsanız pek cevap alabileceğinizi sanmıyorum en azından ben böyle cevaplamayı pek sevmiyorum. belli ki bikaç sorunuz daha var hepsini konunun ilk yorumunda tek seferde (tabi başlığınızı da daha uygun seçerek) eklerseniz daha düzenli olacaktır. sizden sonra konuyu okuyan konuda hangi soruların olduğunu daha ilk yorumda görecek ve ilerleyen yorumlarda da verilmişse cevaplarını bulabilecektir.
son sorunuza gelirsek doğrunun eğimi x ekseniyle pozitif yönde yapılan açının tanjantıdır. burada eğim 1 olduğuna göre bu tanjanta sahip 0-180 arasındaki açı da 45º olacaktır.
;)cevaplarınız ve beni bilgilendirdiğiniz için teşşekkürler;)