-
Tam Sayilarda Islemler
-
bu sorularin hepsi ayri ayridir ltfn acil cevap verin ...
-
(-).(+)=(-)
(-).(-)=(+)
(+).(+)=(+)
Bunları kullanarak çözmen senin için daha iyi olacak
-
mustafa doğru söylüyor. Bu işaretleri kullanarak çözmem gerekir. Daha karmaşık soruşarın olursa çözüm yaparız.
-
ben zaten cevaplari biliyorum...
medelleyemiyorum ben size onunla birlikte anlatmanizi istemistim ama suc bende cnku yazmamisim
-
Neyle birlikte anlatmamızı istediğini daha açık yazarsan yardımcı olabiliriz :)
-
ilk ikisini sayı doğrusu üzerinde modelleyerek anlatıyorum. Şimdi hepsine ayrı ayrı sayı doğrusu çizmek vakit alacaktır. Ben cümle olarak anlatıyorum. sen bu yazacaklarımdam halledersin.
(-6).2= 2.(-6) olarak düşünebiliriz. Bu da 2 tane -6 nın toplamıdır. (-6).2=(-6)+(-6) düşünüp, iki tane eksi 6 yı sayı doğrusunda sola doğru peşpeşe bir büyük parantez ile gösterip en geldiği yeri (-12) işaretlersin.
6.(-2) bu ifadeyi 6 tane (-2) nin toplamı oalrak düşünüp yine sayı doğrusunda peşpeşe 6 tane -2 yi gösterip en son geldiği yeri -12 olarak işaretleyebilirsin.
(-6).(-2) bu soru için de alttaki anlatıma benzer anlatım yapabilirsin.
(-2).(-5) in pullarla modellemesi

-
Hocam bu pullar ne kafa karıştırıcı :) (-).(-) yi Düşmanımın düşmanı dostumdur, yani sonuç (+) şeklinde öğrenmiştik biz :)
-
eskiden sadece anlatım yöntemi vardır. Şimdi modelleme yapılıyor. Daha somutlakştırabilmek için. Benimde şöyle bir anlatımım var.
-
Okudum, taksit kısmı çok açıklayıcı olmuş, o konuların üstünden 4-5 yıl geçmesine rağmen şimdi (-).(-)= + kısmını daha iyi anladım :)
-
Bizde modelleyerek öğreniyoruz ilk bu konuyu öğrendiğimizde doğru mantıkla yapılmıo bunlar cevap farklı çıkıyor