1-
f(x)=|x+2|+|x-4|
f(x) i parçalı yazıp grafiğini çiziniz.f(x) in en küçük değeri kaçtır=?
2-
f(x)=|x-|x+2| ise f(x) in grafiğini çiziniz
3-
f(x)=||x+2|-3| ise f(x) in grafiğini çiziniz
4-
f(x)=|2x+1|+|x-3| ise f(x) in grafiğini çizinizz
Yazdırılabilir görünüm
1-
f(x)=|x+2|+|x-4|
f(x) i parçalı yazıp grafiğini çiziniz.f(x) in en küçük değeri kaçtır=?
2-
f(x)=|x-|x+2| ise f(x) in grafiğini çiziniz
3-
f(x)=||x+2|-3| ise f(x) in grafiğini çiziniz
4-
f(x)=|2x+1|+|x-3| ise f(x) in grafiğini çizinizz
Kritik noktalarımız -2 ve 4 oluyor, dolayısıyla;
f(x)=
2x-2 x>4
6 -2≤x≤4
-2x+2 x<-2
Şeklinde olur.
3. soru için: Bu soruda |x+2|-3'ün grafiğini çizip negatif y değerlerini x eksenine göre yansıtabilirsiniz.
İyi günler.
tamam da grafikleri lazım bana grafik çizimlerini yapamıyorum ..
Konu başlıklarında konuyla ilgisiz , görüntü bozukluğuna neden olan "Acil!!!!" şeklinde kelimeleri kullanmayınız.Konu başlığının konuyla ilgili olmasına özen gösteriniz.
Artık forumumuzun daha düzenli olması açısından bu unsurlara dikkatle özen gösterilecektir.
DİKKAT
-->Sorulan konu ile ilgili ilgisiz konu başlıklarını kullanmayınız.Aynı şekilde gören arkadaşlarımızın ilgili moderatörlere şikayet etmesi önemle rica olunur.
-->Dikkat , Editörle eklenebileceği halde resimle eklenen sorulara cevap veren arkadaşlarımızda , bu hatadan sorumlu tutulacaktırlar.
Birincisini şöyle çizdim;
https://img839.imageshack.us/img839/...at16102012.png
Eğer çizdiğiniz grafiğin doğru olup olmadığından emin değilseniz kontrol etmek için GeoGebra gibi yazılımlar kullanabilirsiniz.
İyi günler.
Eline sağlık kcancelik :)kcancelik'den alıntı:Eğer çizdiğiniz grafiğin doğru olup olmadığından emin değilseniz kontrol etmek için GeoGebra gibi yazılımlar kullanabilirsiniz.
İyi günler.
Grafiği kontrol etmek için yazılıma gerek yok, her türlü matematiksel, grafiksel işleminizi buradan kontrol edebilirsiniz :)
https://img12.imageshack.us/img12/4781/mat16102012.png
Üçüncü soru için iki fonksiyonun bileşkesi gibi yaparsak çok daha basit şekilde çözüme ulaşabiliyoruz.
@Gökberk; rica ederim.
İyi günler.
ya ben dosyaya ulaşamıyorum bilgisayarım açmıyor nasıl ulaşıcam
teşekkürler.birde bunları parçalı yazabilirmisiniz=??