1)∛(log3)³-7(log1/3)³
arkadaşlar baştaki küp kök hepsini içeri alıyor
işlemi kaça eşittir?
2)log(5 tabanında 9).log(9 tabanında 45).log(√7 tabanında 625) çarpımının sonucu kaçtır
Yazdırılabilir görünüm
1)∛(log3)³-7(log1/3)³
arkadaşlar baştaki küp kök hepsini içeri alıyor
işlemi kaça eşittir?
2)log(5 tabanında 9).log(9 tabanında 45).log(√7 tabanında 625) çarpımının sonucu kaçtır
2) log59.log945=log545 olacaktır.
log[71/2]54=8log75 ise;
8log75 . log545 = 8log745 olacaktır.
1) ∛(log3)³-7(-1.log3)³=∛8(log3)³=2log3 olacaktır.
2log3=log9 dur.
Teşekkürler
Rica ederim...
Arkadaşlar 2 sorunun da çözümü yanlışmış bende böyle yapmıştım fakat yanlış olmuş, çözümü bilmiyorum arkadaşlar kontrol edebilir misiniz
çözüm yoksa yanlış olduğunu nereden biliyoruz?dcey'den alıntı:Arkadaşlar 2 sorunun da çözümü yanlışmış bende böyle yapmıştım fakat yanlış olmuş, çözümü bilmiyorum arkadaşlar kontrol edebilir misiniz
yanlış olduğunu söyleyen kimse yanlış olduğunu düşündüğü noktasını da belirtmesi lazım.
İşte çözüme bakmaya fırsat bulamadım tek bulduğum cevabın yanlış olduğu fakat @gereksizyorumcu sende böyle buldun değil mi hocam?
ben bir hata göremedim insanlık halidir yanlış yapıyorumdur (şimdi bi ton laf söyleriz sonra bir de yanlış çıkar rezil oluruz diye) bir de wolframa çözdüreyim dedim
(log(5,9))*(log(9,45))*(log(7^(1/2), 625))-8*log(7,45) - Wolfram|Alpha
o da böyle buldu :)
çok sağol cevabın doğru olduğunu bilmem yeterdi :D Biraz seviyemi aşmış bu çözüm ama :Dgereksizyorumcu'den alıntı:ben bir hata göremedim insanlık halidir yanlış yapıyorumdur (şimdi bi ton laf söyleriz sonra bir de yanlış çıkar rezil oluruz diye) bir de wolframa çözdüreyim dedim
(log(5,9))*(log(9,45))*(log(7^(1/2), 625))-8*log(7,45) - Wolfram|Alpha
o da böyle buldu :)
Diğeride doğru değil mi hocam?
bence Enesemre arkadaşımızın iki çözümü de doğru
Çok teşekkür ederim