z=cos130(cos50-i.sin50) ise z karmaşık sayısının esas argümenti kaç derecedir? Şimdiden teşekkürler :)
Yazdırılabilir görünüm
z=cos130(cos50-i.sin50) ise z karmaşık sayısının esas argümenti kaç derecedir? Şimdiden teşekkürler :)
Açıklamanız için çok teşekkürler,ben de işlemi aynen böyle yaptım.Fakat şıklarda 310 yok ve cevabına 130 diyor. :/
Çözümümü tekrar inceledim ama bir yanlışlık yok sanırım :) Cevap anahtarında hata olabilir.Soruyu resim olarak yollama şansınız var mı ?miredo'den alıntı:Açıklamanız için çok teşekkürler,ben de işlemi aynen böyle yaptım.Fakat şıklarda 310 yok ve cevabına 130 diyor. :/
Hata:
|z|=cos130⁰<0
olmasında.
Teşekkürler.İşlemin tamamını yazabilirseniz çok sevinirim. :)
Ben anladım sanırım.Şimdi -cos50.(cis310) oluyor. cos50 nin başındaki - yi götürmek için cis310'u -cis130 olarak alırsak iki - birbirini götürüyor. z=cos50.cis130 çıkıyor. Mantıklı mı oldu,bilemiyorum :)
Teşekkürler hocam :D Dikkat etmemişim.Süleyman Oymak'den alıntı:Hata:
|z|=cos130⁰<0
olmasında.
Aynen öyle :)miredo'den alıntı:Ben anladım sanırım.Şimdi -cos50.(cis310) oluyor. cos50 nin başındaki - yi götürmek için cis310'u -cis130 olarak alırsak iki - birbirini götürüyor. z=cos50.cis130 çıkıyor. Mantıklı mı oldu,bilemiyorum :)
Oldu o zaman,çok sağolun. :)