İki madeni paranın düzgün bir zemine atılması sonucu ikisininde tura gelme olasılığı kaçtır ?
A)13
B)14
C)12
D)34
E)512
Yazdırılabilir görünüm
İki madeni paranın düzgün bir zemine atılması sonucu ikisininde tura gelme olasılığı kaçtır ?
A)13
B)14
C)12
D)34
E)512
Okuldaki hocanın cevabı 1/4 . Dershanedeki hocanın verdiği cevap 1/3. Sınıftaki mehmet arkadaş verdiği cevap 1/2. 2 gündür herkes bir şey diyor.Soru basit bence :D
ben 1/4 buluyorum.
şöyleki;
aynı anda atılıyor. örnek uzayı yazarsak
(T,T),(Y,T),(T,Y),(Y,Y)
ker ikiinin de tura gelme olasılığını istiyor.
istenilen/tüm durumlar
1/4.
(bu arada herkez değil herkes)
(Y,T) (T,Y) Fark edermi ? aynılar bence birisini çıkartılmalı. cevap bence 1/3
bir ihtimali nasıl çıkarıyorsun?
Cerrah paşa tıp fakültesine kazanan arkadaş " soruda birinci paranın tura ikinci paranında tura gelme olasılığını istemiyor diyor ikisinin tura gelme olasılığını diyor 1/3 bence " dedi.
2.Soru: log23=x ise, log1218 ifadesinin eşitini bulunuz ?
3.Soru: log3(2x-1)=2 denkleminin çözüm kümesini bulunuz.
log1218 i taban değiştirme kuralına göre 2 tabanına çevirelim.AhmetAlt'den alıntı:2.Soru: log23=x ise, log1218 ifadesinin eşitini bulunuz ?
=log218/log212=log22+2log23/2log2+log23=1+2x/2+x olur.
2x-1=3²=9 =>x=5AhmetAlt'den alıntı:3.Soru: log3(2x-1)=2 denkleminin çözüm kümesini bulunuz.
fark eder tabi.
fark eder.diyelim ki elinde 2 madeni para var ilk attığın yazı ikincisi tura gelebildiği gibi ilki tura ikincisi yazı olabilir.AhmetAlt'den alıntı:(Y,T) (T,Y) Fark edermi ? aynılar bence birisini çıkartılmalı. cevap bence 1/3
ona bakarsan, sonuçudur değil sonucudur. :) (imza)kaskas123'den alıntı:(bu arada herkez değil herkes)
Bende 1/4 yaptım cevabı ama yanlış çıktı demekki cevap anahtarinda yanlışıklık var.
matsever63'den alıntı:fark eder.diyelim ki elinde 2 madeni para var ilk attığın yazı gelebildiği gibi tura da gelebilir aynı şekilde ikincisi tura gelebildiği yazı da gelebilir yani T,Y ve Y,T ayrı olaylardır.
4.SORU : İlk terimi -3 ve ortak farkı 2 olan aritemtik dizisinin 20.terimi kaçtır ?
formülü var bu sorunun. ondan yapacaksınız.
formül;
an=ap+(n-p).r
r=ortak fark.
bu formülden yapacaksınız.
cevap; 35 çıkmalı.
kaskas123'den alıntı:formülü var bu sorunun. ondan yapacaksınız.
formül;
an=ap+(n-p).r
r=ortak fark.
bu formülden yapacaksınız.
cevap; 35 çıkmalı.
Çok saol doğru 19 x 2 = 38 38-3=35 çıkıyr hatırladım :D
okuldaki hocanız doğru söylüyor.AhmetAlt'den alıntı:Okuldaki hocanın cevabı 1/4 . Dershanedeki hocanın verdiği cevap 1/3. Sınıftaki mehmet arkadaş verdiği cevap 1/2. 2 gündür herkes bir şey diyor.Soru basit bence :D
1/3 diyen hocanız karşılaşılacak her durumun eşit ihtimalli olduğunu düşündüğü için (ki değil) böyle bir cevap veriyor. düşünsenize Barcelona-Çorumspor maçı var. Barcelona galibiyetinin ihtimali 1/3 mü olur? sonuçta galibiyet, beraberlik, mağlubiyet gibi 3 sonuç oluşabilir. bunlara eşit ihtimalli gözüyle bakarsak bize gülerler
1/2 diyen için söyleyeceğim tek şey yarın bi piyango bileti alması. çıkabilir veya çıkmayabilir %50, herşeyin ihtimali%50 değil mi zaten, ya olur ya olmaz.
fark ettiğini yukarıda anlatmaya çalıştım. tura ve yazı görme ihtimaliniz tura tura veya yazı yazı görme ihtimalinizden fazladır (bu soru için 2 katı)AhmetAlt'den alıntı:(Y,T) (T,Y) Fark edermi ? aynılar bence birisini çıkartılmalı. cevap bence 1/3
arkadaşınız soru bu haldeyken böyle bir cevap veriyorsa sınav sistemini eleştirenlere güzel bir malzeme çıkmış demektir.AhmetAlt'den alıntı:Cerrah paşa tıp fakültesine kazanan arkadaş " soruda birinci paranın tura ikinci paranında tura gelme olasılığını istemiyor diyor ikisinin tura gelme olasılığını diyor 1/3 bence " dedi.
son olarak bu soruya fazla da takılmamak lazım diyerek kendi yazdığım bu kadar şeyi boşa çıkarayım.
bu forumda Türkçe yanlışları düzeltme merakı nerede nasıl başladı ben de bunu merak ediyorum. :)matsever63'den alıntı:ona bakarsan, sonuçudur değil sonucudur. :) (imza)
ne yani İngilizce yanlış mı düzeltecektik.svsmumcu26'den alıntı:bu forumda Türkçe yanlışları düzeltme merakı nerede nasıl başladı ben de bunu merak ediyorum. :)
bu "sonuçudur" beni de çok rahatsız ediyordu ama bu kadar fonetik arıza bişeyler bilinerek orada tutuluyordur diye konuşmamıştım. başkasının hatasını düzeltmeyi severim, hatamın (gerçi hata yapmam da :) ) düzeltilmesinden nefret ederim, sonra uyarmadı demeyin.
hata? :)gereksizyorumcu'den alıntı:
bişeyler
hata yok unut hatayı, valla biz kullanıcıyız amirim. hani "ixir" yazıldığı gibi okunuyordu, bize öyle demişlerdi. bir dakika yerine nasıl bi dakka diyorsak aynı onun gibi de yazıyoruz.svsmumcu26'den alıntı:hata? :)
hata var moderatör :D. nasıl çoğu kişi "sıhhatler olsun" sözünü "saatler olsun" veya "eşek hoş laftan ne anları" sözünü "eşşek hoşaftan ne anlar" diye biliyor. bunları düzeltmekte doğrusunu bilenlerin görevigereksizyorumcu'den alıntı:hata yok unut hatayı, valla biz kullanıcıyız amirim. hani "ixir" yazıldığı gibi okunuyordu, bize öyle demişlerdi. bir dakika yerine nasıl bi dakka diyorsak aynı onun gibi de yazıyoruz.
:Dgereksizyorumcu'den alıntı:hata yok unut hatayı, valla biz kullanıcıyız amirim. hani "ixir" yazıldığı gibi okunuyordu, bize öyle demişlerdi. bir dakika yerine nasıl bi dakka diyorsak aynı onun gibi de yazıyoruz.
Kavga etmeyin :D yanlışıkla "herkes" kelimesini herkez di ye yazdım alttarafı :D düzelttim snrada