https://img194.imageshack.us/img194/3677/6ptw.jpg
Yazdırılabilir görünüm
bu çözüm biraz eksik değil mi?
mesela yukarıdaki s lerden birisi s de diğeri neden t değil, onun da s olmasının nedeni nedir? ya da benzer şekilde aşağıdakilerden biri 5s de diğeri neden 8t değil de 8s?
bunun teğetler dörtgeni olduğunun tespitinin yapılması ve dolayısıyla diğer köşelerden gelen parçaların da açıortay olduğunun söylenmesi gerekli diye düşünüyorum.
Sol üst taraftaki üçgen birbirinin simetriği olduğu için alanları eşit.gereksizyorumcu'den alıntı:bu çözüm biraz eksik değil mi?
mesela yukarıdaki s lerden birisi s de diğeri neden t değil, onun da s olmasının nedeni nedir? ya da benzer şekilde aşağıdakilerden biri 5s de diğeri neden 8t değil de 8s?
bunun teğetler dörtgeni olduğunun tespitinin yapılması ve dolayısıyla diğer köşelerden gelen parçaların da açıortay olduğunun söylenmesi gerekli diye düşünüyorum.
simetrik olduklarını nasıl söyleyebiliyoruz
iki kenarları ve bu kenarların arasındaki açıları eşit mi? eşit olan açıları kenarların arasında değil.
hatta teğetler dörtgeni değilse açıları hakkında bişey diyemiyoruz.
üç kenarları eşit.gereksizyorumcu'den alıntı:simetrik olduklarını nasıl söyleyebiliyoruz
iki kenarları ve bu kenarların arasındaki açıları eşit mi? eşit olan açıları kenarların arasında değil.
hmm biraz geç oldu ama uyandım :)
biz yine de bunun aynı zamanda teğetler dörtgeni olduğunu bi kenara not edelim.
olimpiyatta işine yarayabilir diğer köşelerden gelenler de açıortay, kesişim noktası merkez.( karşılıklı kenarları toplamı eşitse teğetler dörtgeni)
Teşekkür ederim bilmiyordum.
ben biliyorum, şartlandığım için de başka çözümlerde hata/eksik arıyorum. demek ki bazen bilmemek daha iyi :)sentetikgeo'den alıntı:Teşekkür ederim bilmiyordum.
Çok iyi çözüm teşekkürler.