http://f1203.hizliresim.com/v/s/3t20k.jpg
BD açıortay DE:6 A(Abcd)=60 Ç(ABCD)...?
Not:Site de mevcut olan resim yükleyicisini açtım ve yükleyemedim bi problem vardı sanırım bende mecburen başka siteden yükledim resim.
Yazdırılabilir görünüm
http://f1203.hizliresim.com/v/s/3t20k.jpg
BD açıortay DE:6 A(Abcd)=60 Ç(ABCD)...?
Not:Site de mevcut olan resim yükleyicisini açtım ve yükleyemedim bi problem vardı sanırım bende mecburen başka siteden yükledim resim.
derin pek net olmamıs dikdörtgenmi dörtgenmi çok parlıyo :)
Dikdötrgen :) DE:6 A(ABCD):60 BD açıortay
cevap 32 sanırım.derin.1'den alıntı:Dikdötrgen :) DE:6 A(ABCD):60 BD açıortay
Evet anlatırmısın..?
Telefondan giriyorum. Sekil cizemiyorum Bu yuzden anlatayim aciortayin kolarina inilen dikmelerin boyu esittir bu yuzden dikdortvenin kisa kenari 6 olur. Alani 60 ise uzun kenar 10 olur. Cevre istenmis, kisa kenari biliyoruz,, uzun kenari biliyoruz ee ne duruyorsun helva yapsana :) :) ;)
Diklik verilmemiş. DE'nin EB'ye dik olduğunu nasıl ispatlarsın?duygu95'den alıntı:Telefondan giriyorum. Sekil cizemiyorum Bu yuzden anlatayim aciortayin kolarina inilen dikmelerin boyu esittir bu yuzden dikdortvenin kisa kenari 6 olur. Alani 60 ise uzun kenar 10 olur. Cevre istenmis, kisa kenari biliyoruz,, uzun kenari biliyoruz ee ne duruyorsun helva yapsana :) :) ;)
Dik olmasaydi 32 olmazdi o yuzden sordum. Zaten :) bir eksiklik olabilir.ya da ispatini yapabiliriz simdi buradan birsey yapamiyorum.
bende öyle düşündüm ama eminolamadım şekil tam net olmayınca eline sağlık duygu95
Çok teşekkür ederim hepinize :)
Bu soruya bakıp onu düşünmeyen yoktur zaten :) Yaparım diyorsan bekliyorum ben :)duygu95'den alıntı:Dik olmasaydi 32 olmazdi o yuzden sordum. Zaten :) bir eksiklik olabilir.ya da ispatini yapabiliriz simdi buradan birsey yapamiyorum.
valla öyle düşünüyo ama emin olamaıyor insanfrk'den alıntı:Bu soruya bakıp onu düşünmeyen yoktur zaten :) Yaparım diyorsan bekliyorum ben :)
Eve gidince bakacagim.Arkadas bir sey soylemedi. Soruda verilmis ya da verilmemis bir sey soylemedi. Ama eger verilmemis ve bu yoldan cikiyorsa demek ki ispatlanabilir.
Bilgi eksiği varsa nasıl ispatlayabilirsin?
Ben ispatlarim demiyorum. Diyorum ki eger soruyu yazan arkadas soruyu dogru yazdiysa soruyu hazirlayan kisinin de hakli bir sebebi vardir. Ispati yoksa soru yanlis kabul edilebilir. Suan birsey soylemek anlamsiz. Arkadassin ne soyleyecegine bakalim.frk'den alıntı:Bilgi eksiði varsa nasýl ispatlayabilirsin?
O kadar kafa yordum ispatlayamadım ben. :/ Sende bir gelişme var mı duygu?