https://img268.imageshack.us/img268/...t23122011l.jpg
Yazdırılabilir görünüm
C-1
5,2 ise çözümü çiziyim?
Şimdi nasıl çözüldüğünüü gördüm ama yine de uğraştıysan gönder :)
2) üçgenler benzer olduğundan; HE=2x ve GF=3x alabiliriz. S1/S2=3/2 nin karesi yani 9/4 olur.
Saolun hocam çok basitmiş :)paradoks12'den alıntı:2) üçgenler benzer olduğundan; HE=2x ve GF=3x alabiliriz. S1/S2=3/2 nin karesi yani 9/4 olur.
Bu arada 6.soruyu çözdüm ben onun için çözüme gerek yok.
Teşekkürler.. :)
Birşey değil, sen de mi bu şekilde çözmüştün?
Yok ben o açıortayların kesim noktasındaki dikliği kullanıp ve Muhteşem üçlüden DC'ye E den kenarortay çektim öklitten yuksekliği buldum yüksekliği buluncada 10'dan çıkarınca x bulundu :)
Hatta şekil olarak şu şekilde :)
https://img4.imageshack.us/img4/4931/mat23122011.jpg
3) EF nin iki ucunu uzatırsak kenardaki üçgenlerin yüksekliklerini 1 olarak bulmuş oluruz bu üçgenlerin yükseklikleri ve tabanları arasında 1e 4 oranı olduğundan bu üçgenler 15-75-90 üçgenleridir yani 75 olur
Aklıma gelmezdi :)duygu95'den alıntı:Hatta şekil olarak şu şekilde :)
Teşekkürler hocam. :)paradoks12'den alıntı:3) EF nin iki ucunu uzatırsak kenardaki üçgenlerin yüksekliklerini 1 olarak bulmuş oluruz bu üçgenlerin yükseklikleri ve tabanları arasında 1e 4 oranı olduğundan bu üçgenler 15-75-90 üçgenleridir yani 75 olur
4) F den AD ye dik çekip öklid uygulamak yeterli; 2kök6 nın karesi alt parça çarpı tüm parçadan gidelim, şekil çizsem daha iyi olurdu ama sanırım anlamışsındır:) neyse bu aynı zamanda dikkat edersen taralı alan ile aynı şeydir. yani taralı alan hesaplanırken taban çarp yükseklikde öklid deki sayıların çarpımıdır. yani cevap 24 olur
5) 30-60-90 üçgenlerinden gidersek çok fazla uğraşmadan karenin bir kenarı 3kök3 olur hipotenüsde tabiki 6 olur. yani karenin alanı 27 olur
paradoks12'den alıntı:4) F den AD ye dik çekip öklid uygulamak yeterli; 2kök6 nın karesi alt parça çarpı tüm parçadan gidelim, şekil çizsem daha iyi olurdu ama sanırım anlamışsındır:) neyse bu aynı zamanda dikkat edersen taralı alan ile aynı şeydir. yani taralı alan hesaplanırken taban çarp yükseklikde öklid deki sayıların çarpımıdır. yani cevap 24 olur
Anladım teşekkürler
Teşekkürler..paradoks12'den alıntı:5) 30-60-90 üçgenlerinden gidersek çok fazla uğraşmadan karenin bir kenarı 3kök3 olur hipotenüsde tabiki 6 olur. yani karenin alanı 27 olur
ricaederim:)
6.soruyu duygu95 çözmüş ama ben çözemedim. yazarsanız çok sevinirim.belki benim gibi diğer kişilerde varsa onlarda faydalanmış olur
4. sorunun cevabı ne çıkıyo?