270<2x<360 ve sin(∏+x)=0,6 ise
tan(∏-x)-cos(∏+x)=?
Yazdırılabilir görünüm
270<2x<360 ve sin(∏+x)=0,6 ise
tan(∏-x)-cos(∏+x)=?
Bu soruda hata mı var bana mı öyle geliyor?
Bana da öyle geldi. Eğer
270 < 2x < 360 ise 135 < x < 180
olur. Bu durumda Sin(pi+x) > 0 olamaz.
sin(∏+x)=-0,6 olarak kabul edersek
2x, 4. bölgede ise x 2. bölgede , ∏+x yine 4. bölgededir.
cos(∏+x)=0,8 dir.
sin(∏+x)=sinx=sin(∏-x)=0,6
cos(∏-x)=-0,8
tan(∏-x)-0,75
tan(∏-x)-cos(∏+x)=-0,75-0,8=-1,55
hocam soruda hata olup olmadığını bilmiyorum. ama sınav sorumuzdu bu ve aynı bu şekildeydi. sonucu ben (31/20) buldum hoca cevaba (-1/20) dedi. dersanedeki hocamız da soruda hata olabilir dedi.. hoca doğru cevabı (-1/20) kabul etti.
seninle aynı bulmuşuz ama sen pozitif olarak bulmuşsun.
-1/10 çıkması biraz zor gözüküyor.
https://img27.imageshack.us/img27/15...gonnometri.jpg
cvp anca bu şekilde -1/20 bulunur yanlız sarı bölümlü kızmı kale almadığımızda oda yanlış olur diye düşünüyorum
:confused:
Sonuçta verilenlere göre bir yerlerde yanlış var.
Sen x i 1. bölgede kabul etmişsin galiba ben de -0,6 kabul ettim.
Yani her kabulde farklı bir sonuç çıkıyor.
tüm bilgileri bir çerçeve altında toplayamıyoruz fazladan bilgiler var :D
hocam kusura bakmayın -1/10 yazmışım -1/20 olacaktı..MatematikciFM'den alıntı:seninle aynı bulmuşuz ama sen pozitif olarak bulmuşsun.
-1/10 çıkması biraz zor gözüküyor.
hocam x 135 ile 180 arasında bir sayı olursa tanx= - işaretli olur 2. bölgede olduğu için, burada yanlışlık yoktur ama cosx de 2. bölgede olur o yüzden cosx'in işareti de (-) olmazmı ? x yerine 135 ile 180 arasında bir değer yazacak olursak sonuç bu olur ?gizemli95'den alıntı:https://img27.imageshack.us/img27/15...gonnometri.jpg
cvp anca bu şekilde -1/20 bulunur yanlız sarı bölümlü kızmı kale almadığımızda oda yanlış olur diye düşünüyorum
:confused:
270<2x<360 bilgisinden ziyade , burası daha önemi. sin(∏+x) i, pozitif olarak verdiyse,efrasiyab'den alıntı:270<2x<360 ve sin(∏+x)=0,6 ise
tan(∏-x)-cos(∏+x)=?
∏+x, ya 1. bölgede, ya da 2. bölge de, o zaman x de, ya 3. bölge de, ya da 4. bölgede olur. Ama Gizem, x i 2. bölgede kabul ediyor. Soruda mutlaka hata var.
Gizemin çözümüne doğru diyeceksek o zaman sin(∏+x)=0,6 değil, sinx=0,6 olarak almalıyız. Zaten Gizem de öyle başlamış.
fikri hocam ne yaparsak yapalım hep bir bilgi açıkta kalıyo sizin dediğiniz gibi sinx aldım ama sarı kısmı kale almadan bence dediğiniz gibi bu soruda hata var :)
Sınav sorumuzdu bu ama hocayla da konusayım bi.. teşekkür ederim emek veren herkese..