√x+6>x eşitsizliğinin çözüm kümesi nedir?
Yazdırılabilir görünüm
√x+6>x eşitsizliğinin çözüm kümesi nedir?
Lütfen yardım edin çıkamadım işin içinden.
Yardımcı olabilecek kimse yok mu arkadaşlar?
karesini alınca ve karekökün içinin sıfırdan büyük olduğunu göz önunde bulundurarak
ÇK=(-6,3) ∪ -6
Eşitsizliğin yönünün değişip değişmediğini nerden biliyoruz? Mesela x, -2'den küçük sayı ise eşitsizlik yön değiştirir. Ama pozitif bir sayıysa yön değiştirmez.selosamur'den alıntı:karesini alınca ve karekökün içinin sıfırdan büyük olduğunu göz önunde bulundurarak
ÇK=(-6,3) ∪ -6
Evet hocam. Zaten soruyu zor yapan nokta da o. Kesin bir çözüm istiyorum. Tamamen matematiksel işlemlere dayanan. İki gündür uğraşıyorum ancak çözümü bulamadım.deancorll'den alıntı:Eşitsizliğin yönünün değişip değişmediğini nerden biliyoruz? Mesela x, -2'den küçük sayı ise eşitsizlik yön değiştirir. Ama pozitif bir sayıysa yön değiştirmez.
Kökün için negatif olamayacağından x≥-6'dan, ve eşitliğin sağlaması içinde x<3 oluyor. Ama dediğin gibi matematiksel işlemlerle nasıl çözülcek bilmiyorum.batunal444'den alıntı:Evet hocam. Zaten soruyu zor yapan nokta da o. Kesin bir çözüm istiyorum. Tamamen matematiksel işlemlere dayanan. İki gündür uğraşıyorum ancak çözümü bulamadım.