Bu soruyu ben yazdım :) Bence hoş bir polinom sorusu uğraşmak isteyen arkadaşlar için:
P(x) bir polinom olmak üzere,
p(x).p(4)=x
olduğuna göre P(6) hangisi olabilir ?
şıklar: 2,-3,4,5
daha önce gördüğüm bir soru kalıbına göre yaptım
Yazdırılabilir görünüm
Bu soruyu ben yazdım :) Bence hoş bir polinom sorusu uğraşmak isteyen arkadaşlar için:
P(x) bir polinom olmak üzere,
p(x).p(4)=x
olduğuna göre P(6) hangisi olabilir ?
şıklar: 2,-3,4,5
daha önce gördüğüm bir soru kalıbına göre yaptım
sanki 1 tane cevabı var gibi duruyor
sen soruyu editlemişsin ben de yorumumu editleyeyim :)
Duygu, iyice havana girdin. Sınıf atladın artık. Soru çözenden, soru yazan sınıfına. Hadi bakalım.
Hocam soru hoşuma gitti o yüzden paylaştım :)
gereksizyorumcu'den alıntı:sanki 1 tane cevabı var gibi duruyor
sen soruyu editlemişsin ben de yorumumu editleyeyim :)
:) :) evet 1 tane artık
p(x).p(4)=x
x=4
p(4)*p(4)=4
p(4)=-2
x=6
p(6)*-2=6
p(6)=-3
duygu soru yazmışın aferin.:D hadi bakalım diğer yazacağın soruları bekliyoruz.
Evet hocam çözüm aynen öyleydi :) daha kafamda tasarladığım sorular var :D
Bir soru daha
p(x) üçüncü derece bir polinomdur P(x) x+1 ile tam bölünebilmektedir Q(x) polinomu ise ikinci dereceden bir polinom olmak üzere polinomun kökleri 1 ve 2 ..Q(8)=42 p(2)=p(3)=0 dır ve P(5)=72 ise .P(x)in x+2 ile Q(x) in x+5 ile bölümünden kalanlar toplamı x ise x-10?
Soru uzun gibi görülsede pratik bir çözümü var
(soruyu düzenledim bu hali daha iyi oldu )
-8 mi cevap?
evet hocam :)
SORUNUN ÇÖZÜMÜ
https://img340.imageshack.us/img340/9871/matadszzz.jpg
hemen eleştirimi yapayım da dikkate alıp almamak senin bileceğin iş :)
hani okumak için kitaplara bakarsın kalın olduğu için insanın gözü korkar ya bu soru da aynı öyle kalın bir soru. okurken başını kaçırıyosun. modifiye araba gibi her tarafında bişeyler eklenmiş gibi bir havası var, hele o sondaki kalan x ise x-10 nedir kısmı ise bomba. x i buldurduktan sonra neden x-10 u sorduğunu izah edebilir misin?
tabi bu eleştirimden sonra soru yazmayı keseyim falan deme sakın sonuçta soru yazmak gerçekten işin en zor kısmı. çözmek kolay yazmak zordur. soru yazabiliyosan zaten o konuya hakimsindir yani bir konuda kendi sorularını yazabildiğinde diğer tarafa geçmişsindir, artık olmuşsundur.
:D :D haklısınız soruyu uzatmak için öyle yaptım aslında istenen parça parça olmasın diye x olarak sonucu birleştirmiştim aslında komik oldu ama bu sorudaki amacım 3. dereceden veya 2. dereceden bir polinomu kısa yoldan yazmaktı :)
Öğrenecek sayın gereksizyorumcu. Merak olsun yeter.