açıklmalı çözermisiniz sağolun bide o koyu çzigi tepe noktasımı
https://img706.imageshack.us/img706/60/mat19022013.jpg
Yazdırılabilir görünüm
açıklmalı çözermisiniz sağolun bide o koyu çzigi tepe noktasımı
https://img706.imageshack.us/img706/60/mat19022013.jpg
eğer x=-1 ve x=3 için f(x)=0 ise f(x)=k(x+1)(x-3) şeklindedir. x=0 için k.1.-3=-1 k=1/3 dür f(x)=1/3(x+1)(x-3)=1/3.(x²-2x-3)=1/3x²-2/3x-1 dir. (1/3)-(2/3)-(-1)=2/3
(-1,0)
(0,-1)
(3,0) noktalarından geçtiği için denklemde yerleştirebiliriz, x ve y değerlerini. a,b,c,'yi bulacağız.,
Evet, tepe noktası...
günün ikinci sorusu
y=2x²+(k-2)x-k-7 parabolü (2,1) noktasından geçmektedir. parabolün y eksenini kestiği nokta nedir
günün ikinci sorususentetikgeo'den alıntı:eğer x=-1 ve x=3 için f(x)=0 ise f(x)=k(x+1)(x-3) şeklindedir. x=0 için k.1.-3=-1 k=1/3 dür f(x)=1/3(x+1)(x-3)=1/3.(x²-2x-3)=1/3x²-2/3x-1 dir. (1/3)-(2/3)-(-1)=2/3
y=2x²+(k-2)x-k-7 parabolü (2,1) noktasından geçmektedir. parabolün y eksenini kestiği nokta nedir
k4 bbuldum doğrumu
eve k=4 tür yerine yerleştirp x=0 icin y değerine bakacaksınız
khorkhurt'den alıntı:eve k=4 tür yerine yerleştirp x=0 icin y değerine bakacaksınız
çok sağol abi
önemli değil kardeşim
günün üçüncü sorusu kardeşim böyle bir soruyu ilk kez görüyorum çözebilirmisinizkhorkhurt'den alıntı:önemli değil kardeşim
https://img705.imageshack.us/img705/60/mat19022013.jpg
OA ya k birim denirse OB 3k birim olur yani A(-k,0) ve B(3k,0) olur kökler toplamı parabol denkleminden 4 gözüküyor.kökler -k+3k=2k=-4 ise k=-2 buradanki k bizim ürettiğim sorudaki k ile karısmasın:) kökler çarpımı denklemden -k=-3kkare=-12 ise k=12.
ya bişey dicem 2k=-4 demişşiin +4 olmuccamımatsever63'den alıntı:OA ya k birim denirse OB 3k birim olur yani A(-k,0) ve B(3k,0) olur kökler toplamı parabol denkleminden 4 gözüküyor.kökler -k+3k=2k=-4 ise k=-2 buradanki k bizim ürettiğim sorudaki k ile karısmasın:) kökler çarpımı denklemden -k=-3kkare=-12 ise k=12.
evet öyle olmalı bir hata olmuş
aynen abi bana olan desteğin için minnettarım hep yardım ediyon ALLAH RAZI OLSUNkhorkhurt'den alıntı:evet öyle olmalı bir hata olmuş
önemli değil bu foruma üye olma amacım buydu zatenkumandabey'den alıntı:aynen abi bana olan desteğin için minnettarım hep yardım ediyon ALLAH RAZI OLSUN
günün 4.sorusu
y=4x²+kx+9 parabolü x eksenine pozitif rafta teğet ise a kaçtır ya şşehyi bilmiyorum teğetse noluyor bide pozitif teğetse noluyor lürfen yardım hocamız bize kızdı bu konuyuanlatmıyor
k -12 mi
x eksenine teğetse delta=0 olmalı derseniz yani tam kare olmalı ister deltadan giderseniz isterseniz de şimdi yapacağım yolu yaparsın
y=4x²+kx+9 bunun bir tam kare olduğunu bulduk peki neyin karesi olabilir (2x+3)ün karesi olabilir mi evet olabilir çünkü açarsak
4x²+12x+9 çıkar k=12 diyebiliriz ama bize başka bir şey daha diyor pozitif taraf yani y=0 için x değeri pozitif çıkmalı
2x+3=0 x=-3/2 çıktı bu olmaz, o zaman (2x-3)ün karesini almalıyız alalım 4x²-12x+9 çıkar işte oldu k=-12 çıkar
2x-3=0 için x=3/2 gördüğün gibi pozitif
bence o hocanın size kızmasından değil ders işlemek istememesindendir bu ülkede böyle hocalar olduğu sürece işimiz zor demektir her okulda böyle hocalar var bu forumdaki hocalardan sadece biri bile bizim gittiğimiz okullarda olsa konuları kendimiz öğrenmek zorunda kalmazdıkkumandabey'den alıntı:lütfen yardım hocamız bize kızdı bu konuyu anlatmıyor
Aynen katılıyorum bu arada cevap doğru videolarda süpermiş ellerin dert görmesin abi
Bu bu şekilde anlatılmamalı bence.Bizi de öğretmenimiz sınıfımızdaki bir kaç sivri zekalı! yüzünden bıraktı.khorkhurt'den alıntı:bence o hocanın size kızmasından değil ders işlemek istememesindendir bu ülkede böyle hocalar olduğu sürece işimiz zor demektir her okulda böyle hocalar var bu forumdaki hocalardan sadece biri bile bizim gittiğimiz okullarda olsa konuları kendimiz öğrenmek zorunda kalmazdık
Öğretmenlerimize de hak verebileceğimiz oldukça durum vardır.
bir öğretmen bir kaç sivri zekalıya göre diğer öğrencilerin üniversite başarılarını etkilememeli bence en ufak sıkıntıda ders işlemeyi bırakırsa öğretmenliğin ne önemi kalırsvsmumcu26'den alıntı:Bu bu şekilde anlatılmamalı bence.Bizi de öğretmenimiz sınıfımızdaki bir kaç sivri zekalı! yüzünden bıraktı.
Öğretmenlerimize de hak verebileceğimiz oldukça durum vardır.
Eğer öğretmenin kafasını attırırlarsa bu gayet normal bir durum.Biliyoruz ki , okullarda zekiden çok sivri zekalı dolu.khorkhurt'den alıntı:bir öğretmen bir kaç sivri zekalıya göre diğer öğrencilerin üniversite başarılarını etkilememeli bence en ufak sıkıntıda ders işlemeyi bırakırsa öğretmenliğin ne önemi kalır
bu eğitim sistemi de benim kafamı cok attırıyor ben de okulu mu bırakıyorumsvsmumcu26'den alıntı:Eğer öğretmenin kafasını attırırlarsa bu gayet normal bir durum.Biliyoruz ki , okullarda zekiden çok sivri zekalı dolu.
Öğretmenler okulu bırakmıyor.khorkhurt'den alıntı:bu eğitim sistemi de benim kafamı cok attırıyor ben de okulu mu bırakıyorum
Ama onlarada bu konuda oldukça hak vermek gerekir diye düşünüyorum.
Bir yere kadardır herkesin sabrıda karşımızdaki hocalarımız robot değil ki.
o zaman dayak geri gelsin hocalar da rahatlar belki :)svsmumcu26'den alıntı:Öğretmenler okulu bırakmıyor.
Ama onlarada bu konuda oldukça hak vermek gerekir diye düşünüyorum.
Bir yere kadardır herkesin sabrıda karşımızdaki hocalarımız robot değil ki.
Gitmedi ki gelsin.khorkhurt'den alıntı:o zaman dayak geri gelsin hocalar da rahatlar belki :)
Geçenlerde bi muhabbet vardı öğretmen öğrencisinin dilini kesmişti.
Heralde keyfi değildi ya , hocasının sabrını taşırırsa sonuca da katlanılmalı.
Ben bunun aksine , okullardaki disiplin yönetmeliğinin ağırlaştırılması taraftarıyım.
Öğretmen otoritesini ortya koydumu kimse gıkını çıkaramaz o biraz yürek ister kendi okulumdan örnek vermek gerekirse okulumuzda geçen sene dersimize giren bayan hoca vardı az bir sözünü geçiremezse gözü dolar sınıfı terkederdi ancak aynı sene bir hocamız daha vardı erkek hiç kimse onun dersinde ses çıkaramazdı dayak korkusumu hayır yok öyle bir şey bence öğrenciler için en büyük tehdit nottur notla öğrencinin gözünü korkutacaksın
https://img832.imageshack.us/img832/60/mat19022013.jpg
bide y=x²-(m-4)x+m+3 parabolünün simetri ekseni x-2=0 doğrusu olduğuna göre patabolün alabileceği en küçük değer böyle soru hakkım biymiş oldu
svsmumcu26'den alıntı:Gitmedi ki gelsin.
Geçenlerde bi muhabbet vardı öğretmen öğrencisinin dilini kesmişti.
Heralde keyfi değildi ya , hocasının sabrını taşırırsa sonuca da katlanılmalı.
Ben bunun aksine , okullardaki disiplin yönetmeliğinin ağırlaştırılması taraftarıyım.Hayır şiddete korkuya hayır:), küçük çocuk değiliz bizkorkmazserkan'den alıntı:Öğretmen otoritesini ortya koydumu kimse gıkını çıkaramaz o biraz yürek ister kendi okulumdan örnek vermek gerekirse okulumuzda geçen sene dersimize giren bayan hoca vardı az bir sözünü geçiremezse gözü dolar sınıfı terkederdi ancak aynı sene bir hocamız daha vardı erkek hiç kimse onun dersinde ses çıkaramazdı dayak korkusumu hayır yok öyle bir şey bence öğrenciler için en büyük tehdit nottur notla öğrencinin gözünü korkutacaksın
Bunların hiçbirini yapmadan baskınlığını koruyan öğretmen başarılı öğretmendir.
Ders ile en alâkasız öğrenciyi bile ağzından çıkacak 2 kelimeye odaklayabiliyor, tabii isterse.
önce parabol denklemini bulalım. x eksenini 3 ve -3 noktalarında kestiğine göre
f(x)=a(x+3)(x-3)=ax²-9a dur bu ifadenin en büyük değeri 9 muş bu ifadenin en büyük değeri x=0 içindir çünkü x²nin en küçük değeri x=0 için 0'dır(parabolun kolları aşağı doğru olduğuna göre a negatifdir.) x=0 için -9a=9 a=-1 f(x)=-x²+9. B noktası (a,0) olsun
a(9-a²)/2=4 a=1 çıkar yani OB= 1br BC=8 br'dir OC pisagordan √65 dir.
sağol abi