haklısınsvsmumcu26'den alıntı:üslere baksana bi biri pozitifken diğeri negatif sence polinom olmanın bi şartımı bu?
Yazdırılabilir görünüm
haklısınsvsmumcu26'den alıntı:üslere baksana bi biri pozitifken diğeri negatif sence polinom olmanın bi şartımı bu?
bu şekilde kabul edelim o halde.yalnız soru eksik ekstra bir şey yok.diğer şartlar sağlamıyor çünkü n=1 alsak sağlarmı?kcancelik'den alıntı:Hatalı değil sanki bu soru, n=0 alınırsa sabit polinom çıkıyor. Oradan da sabit terimi 3 olur.
İyi günler.
evet doğru cevap 3 :) teşekkürlerSüleyman Oymak'den alıntı:
sanırım bunun altında saklı ekstra bilgiler polinom olduğu zaten belirtilmiş sadece n=0 sağlıyor ama ekstra bi şey gerekli.F-13'den alıntı:P(x)=xn +x-n +1
polinomunun sabit terimi kaçtır?
yaa tamam ben anladım eğer polinomsa n sadece 0 olmak zorunda başka değer alamaz zaten :)svsmumcu26'den alıntı:bu şekilde kabul edelim o halde.yalnız soru eksik ekstra bir şey yok.diğer şartlar sağlamıyor çünkü n=1 alsak sağlarmı?
evet.orada polinom denmiş ya zaten n=0 olması gerektiğini söylemiş açık açık :) ama direk bakınca değilmiş gibi bi hava yaratıyor.o ekstra bilgi eksikliğinden.
ne exstra bilgisi bir bilgiye ihtiyaç yok ki :)svsmumcu26'den alıntı:evet.orada polinom denmiş ya zaten n=0 olması gerektiğini söylemiş açık açık :) ama direk bakınca değilmiş gibi bi hava yaratıyor.o ekstra bilgi eksikliğinden.
şöyle söyliyeyim , polinomdur denmiş.orayı görmedik dümdüz görünce.
n ve -n şu şekildede olabilirdi. 2 ve -2 olsa xlerin üssü polinommu olcaktı ?
Polinomdur ifadesini görmemişiz onu söylüyorum :o
hmm tamam anladım :)
benim bir sorum daha var :)
P(x,y)=3x³y⁴+2xy⁴+x⁴y⁵+10 polinomunun derecesi kaçtır?