https://img684.imageshack.us/img684/...at04072012.jpg
Yazdırılabilir görünüm
2. soruda doğruyu kullanarak A ve B noktalarını bulabiliriz. A(0,-8) B(4,0) bu noktalar parabolüde sağladığından parabolün denklemini yazarsak (x+2)(x-4)=f(x)
f[g(1)]=40
(a,3) noktasını nasıl buldunuz ?
tamam şimdi anladım olayı :) teşekkürler
B orta nokta A(0,6) , B(a,b) , C(x,0) olsunduygu95'den alıntı:(a,3) noktasını nasıl buldunuz ?
6 dan 0 a 6 azalmışsa orta nokta olduğundan 6 dan b ye 3 azalacak yani b=3(noktanın analitiği bilgisi)
son yolladığım resim gözükmedi tam aralıklar k olduğu için noktaları (-3k,0) (-2k,0) , (-k,0) şeklinde isimlendirdim
B'nin orta nokta olduğuna dikkat etmemişim bir an. Sonradan farkettim kusura bakma uğraştırdım.orkun44'den alıntı:B orta nokta A(0,6) , B(a,b) , C(x,0) olsun
6 dan 0 a 6 azalmışsa orta nokta olduğundan 6 dan b ye 3 azalacak yani b=3(noktanın analitiği bilgisi)
4. soruda d2 doğrusunu vermiş eğimi belli burdan hareketle d1 in eğimini bulabilirsin (dik kesişmişler eğimler çarpımı -1)
d2 de x=0 için y=6 dır.
Artık d1 in eğimi belli geçtiği bir nokta belli denklemini kurup A noktasını bulabilirsin.
Bende bu şekilde yapıp cevabı -9 buldum, -4 diyor cevap anahtarı. (Cevap anahtarını yanlış yazmadıysam eğer)orkun44'den alıntı:4. soruda d2 doğrusunu vermiş eğimi belli burdan hareketle d1 in eğimini bulabilirsin (dik kesişmişler eğimler çarpımı -1)
d2 de x=0 için y=6 dır.
Artık d1 in eğimi belli geçtiği bir nokta belli denklemini kurup A noktasını bulabilirsin.
en sağ üstte (x,8) o noktayı denklemde yerine yazdım. x=6 ve sıfır geliyor 0 olamayacağından 6 olacak.
https://img24.imageshack.us/img24/3581/mat04072012.jpg
cevap -9 çıkıyor. cevap anahtarı yanlışduygu95'den alıntı:Bende bu şekilde yapıp cevabı -9 buldum, -4 diyor cevap anahtarı. (Cevap anahtarını yanlış yazmadıysam eğer)
1. soruyu yapamıyorum başkasına bıraktım ilk defa gördüm böyle soru:D
Saol Orkun44 teşekkürler yardımın için.
1. soruda (gof)(x)≤8 olacak çıkmamış :)
farketmez yine yapamam :Dduygu95'den alıntı:Saol Orkun44 teşekkürler yardımın için.
1. soruda (gof)(x)≤8 olacak çıkmamış :)
Olsun diğer sorular için yardımcı oldun saol. :) Ben de parabolu unutmuşum galiba bu kadar basit sorular sormuşum. Çözümü anlayınca farkettim :) :)orkun44'den alıntı:farketmez yine yapamam :D
Önemli değil
şu birinci soruyu biri çözsün de gidelim merak ettim bn de:)
Tesekkurler.
Estağfirullah. Rica ederim.