Yükleniyor, lütfen bekleyiniz!
24 Ekim 2009
yazan: lovvercat

Kahvehane sorusu google ara
Facebookta paylaş
Bir Mahallede Dört Sokak Var ve Her Bir Sokakta Bir Kahvehane Var. Ahmet Cebindeki parayla (Cebindeki Para Bilinmiyor ?)
1. Sokaktaki 1. Kahvehaneye gidiyor.
 
           ----------------------1.kahvehane-------------------------------
           (                                                                                         )
           (        cebindeki para + cebindeki para kadar                     )
           (                                                                                          )
10krş   --------------------------------------------------------------------- 10 krş 
 
girerken 10 krş veriyor, içerde cebindeki para kadar para kazanıyor, çıkarkende 10 krş ödüyor. sonra
 
2. Sokaktaki 2. Kahvehaneye gidiyor.
 
           ----------------------2.kahvehane-------------------------------
           (                                                                                         )
           (        cebindeki para + cebindeki para kadar                     )
           (                                                                                          )
10krş   --------------------------------------------------------------------- 10 krş 
 
girerken 10 krş veriyor, içerde cebindeki para kadar para kazanıyor, çıkarkende 10 krş ödüyor sonra
 
3. Sokaktaki 3. Kahvehaneye gidiyor.
 
           ----------------------3.kahvehane-------------------------------
           (                                                                                         )
           (        cebindeki para + cebindeki para kadar                     )
           (                                                                                          )
10krş   --------------------------------------------------------------------- 10 krş 
 
girerken 10 krş veriyor, içerde cebindeki para kadar para kazanıyor, çıkarkende 10 krş ödüyor sonra
 
4. Sokaktaki 4. Kahvehaneye gidiyor.
 
           ----------------------4.kahvehane-------------------------------
           (                                                                                         )
           (        cebindeki para + cebindeki para kadar                     )
           (                                                                                          )
10krş   --------------------------------------------------------------------- 10 krş 
 
girerken 10 krş veriyor, içerde cebindeki para kadar para kazanıyor, çıkarkende 10 krş ödüyor ve sonra cebinde hiç para kalmadığını anlıyor. buna göre ahmet 1. kahvehaneye girmeden önce cebinde ne kadar parsı vardı. cevaplarınızı bekliyorum.

madina | 12 Nisan 2015 13:46 | Ziyaretçi
avatar
bence 30 çunku 16x-450=x yani parasının bitmiş olması tüm paranın buna eşit olması anlamına geliyo
   
Irmak Deniz Cal | 27 Şubat 2015 20:52 | Ziyaretçi
avatar
10 krş. olduğunu düşünüyorum... Zihinden işlem yaptım ve anlatamıyorum.
   
gereksizyorumcu | 21 Eylül 2010 22:42 | Yazar
avatar
Bu tür soruları neden hep sorunun özelinde çözümleriz? Sonuçta her soru için 70 saniye süremizin olduğu hayatımız için önemli olan bir test sınavında değiliz. Bir sürü arkadaşımız soruya cevap vermiş (galiba 28,125 cevabı da doğru) ama neden kimse diyelim ki 4 değil 14 kahvehane ve son kahvehaneden çıkışta da sıfır değil yine diyelim 7 lirası olduğu durumunu da cevaplayan çözüm ortaya koyup sorudan keyif almaya çalışmamış? Eğitim sistemimizin önemli sorunlarından birisi de bu. Sistemimiz ilköğretim ve lise öğrencileri için hoş bir dizi sorusu örneği olabilecek bu soruyu anında test sorusuna indergemeyi başarabiliyor.
   
crazyspin51 | 2 Haziran 2010 18:36 | Üye
avatar
sadece soruyu okuyup anlamak 10 dk sürüo wink fellow
   
poyrazzz | 2 Haziran 2010 12:49 | Üye
avatar
Cebinde 450/16 =28,125 doğru yanıttır. girerken içeride çıktığında x-10 2x-20 2x-30 2x-40 4x-80 4x-90 4x-100 8x-200 8x-210 8x-220 16x-440 16x-450 Zihniniz açık olsun! :-)
   
edge38 | 1 Haziran 2010 11:29 | Üye
avatar
evet bende buldum wink

   
kara_kalem | 18 Mart 2010 16:05 | Üye
avatar
soruyu tersten daha mantıklı ve karışık olmadan çözebiliriz
4. kaden çıktığında en son 10 krş verip parası kalmıyo
hergirdiğinde cebindeki kadar kazanıyordu
o zaman 10\2 5    5+10=15 4. kahveye girdiğinde
3. kahve çıkarken 10 krş veriyordu 15+10=25  25\2=12.5 girdiğindede 10 veriyordu
12.5+10=22.5 diğerleride aynı mantıla
2.kahve 22.5+10=32.5\2=16.25+10=26.25
1.kahve 26.25+10=36.25\2 18.125+10=28.125  bu benım yontemım
   
fallen | 21 Ocak 2010 16:36 | Üye
avatar
bende aynı sonuca vardım
   
mehmeq | 27 Aralık 2009 16:34 | Üye
avatar
çok kolay 450/16 dan 28,125
   
prf.dr.şule | 26 Aralık 2009 22:51 | Üye
avatar
bkın yha bn nu sonca gecmi werdm cewp 160

yha siz kca gdyonuz herks yassın
   
önceki 1 2 3 4 sonraki

Zorunlu

Zorunlu