1. #71

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer

    sn.Mürşide ye katılıyorum:

    obeb, okek, polinom, işlem, taban aitmetiği vs. bir çok Ygs konusu çıkmadı.Tersine Lys konusu çıktı. Beklenen konulardan çıkan sorular ise ezber bozan nitelikte idi.Gecen sene hemen hiç çalışmadan girdim, 29 net yaptım.Bu defa iyi hazırlandığımı sanırken 26 net çıkarabildim.Beklentim şu ki; geçen sene 12 olan ortalama ciddi şekilde düşer. Eğer ortalama düşmezse bu yılda yolsuzluk yapıldığını düşüneceğim.

  2. #72

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer
    Alıntı MatematikciFM'den alıntı Mesajı göster
    Soruların çoğu, kalem oynatmadan çözülebilecek sorular değildi. Çoğu bol işleme dayalı ve zamandan çalan sorulardı. Soruların yarısından fazlasının 1 dakikada çözülebileceğini düşünmüyorum.
    Geometriden 2, matematikten 2 soru yapamadım.
    Halka dilimi alan sorusu vardı, yapamadım. Üçgende parça oran sorusu vardı yapamadım. Hem de yarım saat uğraşmama rağmen yapamadım.
    1 tane üslü sayısı vardı yapamafım. İşin içinden çıkmak o kadar zor ki.
    1 soruda da cevap buldum ama şıklarda yoktu.
    Merakla bekliyorum çözümleri.
    Bende fenalaştım Türkçenin30. sorusundan sonra hiç bir şey yapamadım
    İnternetim yok

  3. #73

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer
    Çevremden aldığım tepkilerin hemen hemen hepsi matematiğin çok zor olduğu konusunda hem fikir.(herhalde hepsi ortaklaşa yalan söylemiyordur )İğneyi kendime batırıcak olursam aslında matematik sorularınını 2-3 tanesi hariç hepsini çözebilirdim. Eve geldiğimde bazı soruları çözdüm de. Ama sınavın verdiği stres ve hiç beklemediğim tarzda soru çıkması o an sorulara ön yargıyla yaklaşmama sebeb oldu. Demek ki sınava hazırlanırken sadece ders çalışmak yetmiyo psikojik olarak da hazırlanmak gerekiyor.

  4. #74

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Nasrettin hocanın hesabına,
    Mürşide, Mehmet, Melek, Mert siz haklısınız;
    Gereksizyorumcu, ALp sizde haklısınız.
    Ben de haklıyım.
    Haksız nerde?
    Bunca emek boşuna mıydı?
    Sayın gereksizyorumcu sizi sonuna kadar destekliyorum. Sorular zor olmalı, seçici olmalı, eleyici olmalı, bilenle bilmeyeni ayırmalı,
    Ama bir şartla.
    Sol gösterip sağ vurmak olmamalı.
    Bu kadar şaşırtmacası olmamalıydı.
    Malesef ülkemizde, eğitim sistemiyle birlikte, ÖSS sınav sistemi de deneme tahatasına döndü. Ben lise ikideydim, arayıştaydılar, öğretmen oldum, emekliliğimin yarısına geldim, hala arayış içindeler.
    Çok özür diliyorum kardeşlerimden.
    Bu sistem böyle deneme yanılma tahtasına çevrildiği sürece defolu imalatımız çok olacak. İnsanla ve insanın emeğiyle bu kadar oynanmamalıydı.
    Sınavı zor yapsınlar ama başalngıçta sınava girip ilk darbeyi yiyenlere oluyor ne oluyorsa,
    Seneye sınava girecekler daha şanslılar, çünkü gardlarını alıp sınava girecekler. Bu yıl girenler ise, gardını alamadan hazırlıksız aparkartı yediler.
    Bu daha bir şey değil, yeni furya geliyor.
    Şu an 10. sınıfta olanların gireceği sınavı merakla bekliyorum.
    Bakalım onlara nasıl bir aparkart indirecekler.
    Yeni Geometri dersi müfredatıyla, vektör, analitik ve geometrinin iç içie gireceği sorularda öğrencinin ne yapacağını bekleyip göreceğiz.

  5. #75

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    Tamam Hocam kabulüm seçsinler.Seçici olsunlar.Matematikte sadece dört işlemi bilenle konuları detaylarıyla öğrenen ayırt edilsin.Ama ayırt edilceği de belirtilsin.Hani geçen yıl ygs de ne sorulmuş,soruların niteliği ne,nerde neye dikkat eden benden neyi isteyen sorular,bi bakayım çalışma takvimimi ona göre belirleyeyim, diye bi geçen yılın sorularına baksanız dört işlemden öteye gitmezken bu yıl dört işlemle yapabileceğiniz kaba matematik bilgisiyle halledebilceğiniz soru yoktu.Haaa şimdi sen benden neyi istiyorsun?Geçen yıla bakılırsa dört işlem bil yeter.Bu yıla bakılırsa konuları sindirmelisin.Her konuyla ilgili epey bi test çözmelisin.Bu ne tutarsızlık?Bilmek öğrenmek çok güzel.Ama önünüzde belli bir zaman varsa da elemeniz neyin neyden daha önemli tutulduğunu belirleyip ona ağırlık vermeniz gerekiyo.Herkes her konuyu tam bilmiyor ki sınava yönelik olarak çalışılıyor sonuçta.Neyse sağlık olsun artık ne diyim.

    Bir yerde okumuştum.Yazar şöyle anlatıyo "Türkiye'de uzun yıllar çalışmalarda bulunmuş İngiliz bir eğitimci bana şunları söyledi 'Türk çocuklarına bakıyorum.Çok zekiler çok akıllılar.Siz bunlara napıyosunuz da bu çocuklar araştırmayı,düşünmeyi bilmeyen,çalışmayı sevmeyen büyükler olup çıkıyor?" diyerek sözü eğitim sistemimize getiriyor.

  6. #76

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer
    MatematikciFM hocam ve mürşde arkadaşım vaziyeti çok güzel açıklamış ben ne söyleyeyim ki?

  7. #77
    Alp
    Alp isimli üye şimdilik offline konumundadır

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Yorumlardan anladığım kadarıyla beklenti dışında olmuş sorular. Ben sınava girmeden önce hangi konulardan çıkacağını bile bilmiyordum. Belki onun sayesinde şuan böyle söylüyorum. Sınava sadece burda çözdüğüm sorularla hazırlandım ve buraya gelen birçok sorunun yanında sınavdaki sorular kolay kalıyordu. Ben kolay dedikçe tepki aldım. Soruların olması gerektiği gibi olması belkide sınav zordu diyenlere karşı beni sınavı savunmaya itti. Ama şunu belirtmeliyimki kimsenin emeğine mani olmamıştır bu sınav. Zaten emeğininz hiç bir zaman heba olmazki elbet bi yerde size döner. O kadar çalıştım sınav zordu gitti emeğim diyemezsiniz. Bu kadar karamsar olmayın. Madem sınav herkeze göre zordu o halde herkez aynı durumda herkez emeğimiz gitti dediğininde kazanan kim olacak?

  8. #78

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    Hocam herkesin aynı durumda olduğu, 11,2 olan geçen yıl ortalaması bu yıl 6-7 ye düşerse, ancak o zaman kabul edilebilir.Herkes soruların geçen yıldan farklı,zaman alıcı veya zor olduğu konusunda hem fikirken, ortalama düşük çıkmaz ise, işte o zaman ŞİFRE miz kaymış demektir.


 
8 sayfadan 8.si BirinciBirinci ... 678

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. YGS'deki hatalı soruyu 3 yıl sonra iptal ettirdi
    Serkan A. bu konuyu Sınavlar forumunda açtı
    Cevap: 8
    Son mesaj : 27 Tem 2014, 03:29
  2. 2011 2011 ygs sınavının istatiksel karşılaştırması
    kırmızı gece bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 0
    Son mesaj : 07 Mar 2012, 19:56
  3. Z_n 'deki Gruplar
    Cem1971 bu konuyu Özel matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 04 Oca 2012, 23:51
  4. 2011 kpss sorusu
    hattat bu konuyu Kpss matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 22 Tem 2011, 17:28
  5. 2011 YGS'nin 2011 LYS'ye nasıl etkisi olacak ?
    nazlı2006 bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 30 Nis 2011, 19:26
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları