1. #1

    Grubu
    Üye
    İş
    12. sınıf

    Hız problemleri

    1) A −−−B−−−−−C AB arası 40 km BC arası 60 km dir. Hızları oranı 2/3 olan iki araç A dan aynı anda aynı yöne doğru hareket ediyorlar. Hızlı olan C ye gidip hiç durmadan geriye döndüğünde hızı yavaş olan araçla ilk karşılaşmaları B noktasından kaç km uzakta olur?

    2) A −−−−−−−C−−−−B AC/BC =3/2 olmak üzere iki araç A ve B den birbirine doğru aynı anda hareket ettiğinde C de karşılaşıyorlar. Eğer A daki araç B dekinden 1 saat sonra yola çıkarsa bu iki araç AB yolunun ortasında karşılaşıyorlar. Buna göre B deki araç AB yolunu kaç saatte alır ?

    3) Bir araç her saatin sonunda hızını 2 katına çıkararak 315 kmlik bir mesafeyi 6 saatte alıyor . Buna göre aracın ilk iki saat içindeki ortalama hızı kaç km/sa tir ?

    Şimdiden teşekkürler.

  2. #2

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    1)Hızları 2 ve 3 olsun bu adamların toplam aldıkları yol pistin tamamını iki kere geçmiş demektirler. Yani hızı 3v olan adam döndüğünde 2 kere geçmesine kalan yolu hızı 2v olan adam tamamlamış. yani 200/5 ten 40t zaman geçmiş buna göre yavaş olan 80 km yol almış. B ye olan uzaklığı 80-40=40 km dir.
    İstanbul Tıbbiyesi

  3. #3

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    3)-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    İstanbul Tıbbiyesi

  4. #4

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    2)AC=60 CB=40 olsun. Normalde hızlı olan araç 50 gittiğinde yavaş olan 100/3 gider. Demek ki Bu adam bir saatte 50/3 lük kaybını tamamlamış. 50/3 ü 1 saatte giden adam 100 ü 6 saat te gider.
    İstanbul Tıbbiyesi

  5. #5

    Grubu
    Üye
    İş
    12. sınıf
    Teşekkürler.


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları