1. #1

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite

    Facebook Zaman Tünelinden (Timeline) Kurtulma Kandırmacası

    Bu bir bilgilendirme yazısıdır. Bu yazının daha fazla kişiye ulaşabilmesi için konu üzerindeki facebook beğen butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

    Arkadaşlar facebook’un yeni uygulaması olan facebook timeline olarak bilinen facebook zaman tüneli bildiğimiz üzere ilk önce tanıtım amacıyla sunulmuş daha sonra da tüm kullanıcılar tarafından zorunlu bir hale gelmiştir. Bazı arkadaşlarımız zaman tünelinden şikayetçi oldukları için zaman tünelinden kurtulma yöntemleri aramaktadır. Hatta insanların bu durumdan faydalanıp çeşitli sahtekarlıklarla insanların facebook hesaplarını ele geçirebilmektedir. Facebookta çeşitli gruplar,sayfalar altına zaman tünelinden kurtulun gibi yazılara link verip insanların şifrelerini ele geçiren sahtekarlıklar dolanıyor sanal ortamda.

    Facebookta, zaman tünelini kaldırma yönergeleri içeren sayfalar bulunmaktadır. Bu tarz sayfaların binlerce üyesinin olduğunu görebiliriz, bu da binlerce kişinin bu tuzağa düşürüldüğünün bir kanıtıdır. Bazı sayfalarda timeline dan kurtulmak için uygulamalar yer almaktadır. Bu uygulamalar yüzünden, dolandırıcılar veya sahte uygulamalar profil bilgilerinize ulaşıyor ve sizin adınıza paylaşımlar yapmaya ve profilinizi ele geçirmeye başlıyor. Bazıları ise çeşitli grupların sayfalara yorum yazarak, insanları tıklamaya yöneltecek mesajlarla örn: “Zaman tünelinden kurtulun, Ben kurtuldum siz de kurtulun” gibi yazılarla facebook kullanıcılarını bir web sayfasına yönlendirerek, e-posta adresinizi yazmanızı istiyor.

    Facebook zaman tünelinden kurtulmanın herhangi bir yolu yok malesef Bu yüzden bu tarz uygulamalara karşı bilinçli olalım.
    Sadece timelinde üzerinden değil, bir çok uygulamayla bu tarz dolandırıcılık ve kandırmaca yapılabiliyor. Bu tarz sahte içerikli uygulamalara dikkat etmek ve inanmamak gerekiyor.

  2. #2

    Grubu
    Site sahibi
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Bi de "seni kim arkadaşlıktan çıkarmış", "kim silmiş" gibi saçma uygulamalarda var. Bunlara da inanmayın. Böyle bir uygulama verisini kimseyle paylaşmadı face daha.


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Facebook Kapak Fotoğrafları
    duygu95 bu konuyu Web forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 21 Mar 2013, 22:32
  2. facebook
    3.141592653589 bu konuyu Eğlence forumunda açtı
    Cevap: 5
    Son mesaj : 03 Eyl 2012, 00:08
  3. Facebook
    duygu95 bu konuyu Eğlence forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 24 Tem 2012, 05:58
  4. Facebook hakkında
    sendies# bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 8
    Son mesaj : 18 Mar 2012, 01:07
  5. Facebook Timeline
    duygu95 bu konuyu Web forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 02 Mar 2012, 22:54
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları