1. #1

    Grubu
    Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni

    Evde sucuk içi hazırlama

    EVDE SUCUK İÇİ HAZIRLAMA
    1) 5 kg dana kıyması. Kurbanı kestik ve bir gece soğuk havada beklettik. Sonra kıymayı çektik. Sucuk için kıyma biraz yağlı olursa daha iyi olur. (taze et ise 24 saat soğukta beklemeli kıyma sonra çekilmelidir.)
    2)100 gr toz biber.Bu isteğe göre arttırılabilir.
    3)150 gr kimyon.
    4)75 gr tuz. İsteğe göre biraz daha atılabilir.100 gr gibi.
    5)200 gr sarımsak.

    Kendim, kurban eti ile evimde yapıyorum. Gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz.

    Yapılışı

    1)Bir leğene kıymayı koy. Kıymayı içine diğer malzemeleri koyacak şekilde aç.
    2)Bütün malzemeyi dök. Kıymayı bu malzeme ile iyice yoğur. Bir günde 3 defa olacak şekilde yoğurmalıdır. Sabahleyin başlamış isek sabah bir yoğurduk, öğleyin bir yoğurduk, akşam bir yoğurduk. Sucuk hazır. Hemen kavurup yiyebilirizde.
    3)Buzdolabı poşetlerine günlük yiyebileceğimiz şekilde eti koyup bağlarız.
    4)Derin dondurucuya koyarız.
    5)Ne zaman yemek istiyorsanız rahatlıkla yiyebilirsiniz.
    6)Afiyet olsun.


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Cevap: 1
    Son mesaj : 31 Eki 2012, 14:52
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları