1. #1

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni

    Forum hakkında

    Sayın üyelerimiz,
    Bu forumda, Ben ve diğer arkadaşlar, bu forumda gönüllü olarak, çoğu zaman, işimizden, gücümüzden, çoluğumuzdan çocuğumuzdan, eşimizden dostumuzdan fedakarlık yaparak, sadece Matematik sevdasıyla, Matematikte sıkıntısı olanların, sorularına, ve sıkıntılarına yardımcı olmaya çalışıyoruz.
    Sayın Adminin ve benden önce sayın gereksizyorumcunun fikriyle; forumda, hiçbir karşılık beklemeden soru çözme uygulamasına, 5 aydır ben de destek vermeye çalışıyorum. Çoğu zaman, sınıfta ders anlatırken, alamadığım öğretmenlik ve Matematik sevdasını, burada aldığımı defalarca belirttim. Bu sitenin ve forumun mevcut kalitesini üst seviyede tutmak için özel çaba sarfetmeye çalıştım. Bu foruma ilk geldiğim günden beri, bu forumda üç şeyin uygulanmasında, herkes gibi, ben de hassas davranmaya çalıştım.
    1. si, nezaket:
    Bir çok forumu gezdim. Bir çok sitede, bilgi paylaşımı ile birlikte, nezaketsizliğin, hakaretlerin, saygısızlığın, hürmetsizliğin alıp yürüdüğünü gördüm. Bu forumda kim olursa olsun, hiç bir üyenin, yöneticilere veya diğer üyelere, saygısızlık yapmasına müsaade edilmedi, edilmiycek. Özellikle öğretmenlere ve yöneticilere karşı üslup konusunda, bütün üyelerimizin hassas olmasını, özellikle rica ediyorum. Üyelerimizin birbirlerine karşı hitap şekillerini belirlerken, üye bilgilerindeki statü-sınıf bölümünü gözden geçirmelerinde fayda görüyorum. Bunun için de tüm üyelerimizin, statü-sınıf bilgilerini doğru belirtmeleri gerektiğini de hatırlatmak istiyorum.

    2. si, forum kuralları:
    Forumda, kimseyi zor durumda bırakacak kurallar mevcut değil. Bu kuralların konulma nedeni, sadece diğer üyelerin hakkının yenmemesi, daha iyi bilgi alışverişinde bulunulması ve forumda konu kalabalığının fazla olmaması içindir.
    Burada en çok, ihlal edilen kural, bir günde 5 soru sınırlaması.
    Bu kuralın, konulma amacını herkesin bildiğine eminim. Forumdan yüzlerce kişi faydalanmak istiyor. Herkesin çözemediği sorular var ve bu soruları çözmeye çalışan sabit 6-7 kişi var. Zaman zaman soruların yığılması nedeniyle, sorulan soruların cözümünü saatler sonra alabilme durumları çok olmaktadır.
    Bu forumda herkesin, eşit şartlarda ve en kısa zamanda hizmet almasını sağlamak amacıyla, bu kural konulmuştur. Ve herkesin bu konuda hassas olmasını özellikle rica ediyoruz.
    3. cü, art niyet:
    Son zamanlarda, burada gönüllü olarak, insanlara yardım etmeye çalışan bizleri ve bu hizmeti sizlere sunan yöneticileri, aldatmaya yönelik bazı girişimlerin olduğunu sezinlemeye başaldık. Bu nedenle bazı ek tedbirler almak zorunda kaldık. Özellikle, çoğunlukla günlük 5 soru limitini aşmak amacıyla, farklı kullanıcı adlarıyla foruma dahil olup, bizlerin iyi niyetini suistimal etmeye yönelik girişimlerin olduğunu farkettiğimiz zaman, gerçekten çok üzüldük. Malesef, bazı üyelerimizin farklı kullanıcı adlarıyla forumdan hizmet aldıklarını tespit ettik. Bunun gerçekliği hususunda ikilemde kaldık.
    Burada yapılan her şeyin , iyi niyet çerçevesinde yapıldığını göz ardı ederek, bencillik yapmak için böyle bir şeye kalkışanları esefle kınıyorum. Şu an için hangi üyelerin, buna teşebbüs ettiği net olarak belirlenmedi. Ancak, muhtemel isimler bizde mevcut. Bu işe ismi karışanların, kesin olarak böyle bir şeyi yaptıklarına hüküm getiremesek bile, ben şahsım adına, bu durumdan çok rahatsızım ve bu üyelerin sorularını çözmeye elim gitmiyor.
    Buradan üyelerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Böyle bir şeye kalkışanların, buradan veya ÖM ile, açık yüreklilikle, yaptıklarından dolayı bir izahatte bulunmalarını rica ediyorum.
    Bu yapılmadığı sürece, benim içimde her zaman bir şüphe kalacağını da belirtmek istiyorum.
    İlk açılışı da kendim yapıcam. Bu siteye MatematikciFM nick iyle üye olduktan sonra, bazı nedenlerden dolayı, bir süreliğine forumdan ayrılmak zorunda kaldım. Bu süre içerisinde de, tercihvebedel nickiyle forumda bulunup, soru çözmeye devam ettim. O dönemde, kendimce nedenlerle böyle olması gerekiyordu. Daha sonra da asıl nickimle geri döndüm.
    Son olarak, bir kez daha, üyelerimizden, burada yapılan her işin, hatalar da dahil olmak üzere, iyi niyetli olarak yapıldığını hepimizin insan olduğunu, akıllarından çıkarmamalarını,
    forumun seviyesini düşürme girişiminde bulunmamalarını, burada bir aile gibi olduğumuzu, bunun farkında olmayanların burada barınamayacağını akıllarından çıkarmamalarını istirham ediyorum. Özellikle ve yeniden; forum kuralları, nezaket, ve iyi niyet konularında
    çok hassas olmalarını rica ediyorum. Ve yine yeniden üslup konusunda , çok titiz davranmalarını hatırlatıyorum.
    Saygılarımla.
    MatematikciFM

  2. #2

    Grubu
    Site sahibi
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Ağzınıza sağlık. Güzel bir açıklama olmuş. Forum takipçileri mutlaka okumalı bu yazıyı.


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Forum mobil teması yayında
    Serkan A. bu konuyu Forum Yardımı forumunda açtı
    Cevap: 0
    Son mesaj : 23 Nis 2015, 15:17
  2. forum saati
    3.141592653589 bu konuyu Forum Yardımı forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 07 May 2014, 18:11
  3. Forum için tapatalk desteği!
    Attalos bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 10
    Son mesaj : 20 Tem 2013, 13:02
  4. Forum saati
    saw bu konuyu Forum Yardımı forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 14 Eyl 2012, 16:36
  5. Yeni Forum Kategorileri
    Serkan A. bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 16
    Son mesaj : 01 May 2011, 12:40
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları