1. #1

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite

    YGS-LYS için merak ettiklerim

    YGS sınavında Türkçe-Matematik-Sosyal-Fen bunları yapmak zorunda olduğumu biliyorum bölümüm sayısal olduğu için 2. sınavda LYS de Fen ve Matematik sınavlarına giricem Ben şunu merak ediyorum Alan derslerimiz dışında gördüğümüz coğrafya-tarih-edebiyat-dil ve anlatım derslerinde YGS sınavında bütün 4 yıl boyunca öğrendiklerimiz mi çıkıyor yoksa sadece Temel 9. sınıf konuları mı oluyor ? Yani ben sınava yönelik çalıştığımda 9.sınıf konularına mı çalışmalıyım yoksa 10.sınıfta veya 11.sınıftaki konular ve öncesi konulara mı çalışmalıyım ? Çünkü şöyle bir sıkıntı yaşıyorum ben sınava yönelik genelde test çözme ağırlıklı çalışıyorum sözel dersleri pek sevmiyorum aslında sevmediğim içinde zorla çalışıyor gibi birşey oluyor. sözel derslerim sayısallarla aynı olmuyor. sayısal notlarım daha yüksek fakat sözeller sayısala oranla az da olsa düşük ortalama okul puanımı yüksek tutmak için ikisinin yaklaşık aynı puanda olması gerek yani nasıl birşey önerirsiniz ?

  2. #2

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    12. sınıf
    LYS için 10. 11.12. sınıftaki konulara çalışmalısın diye biliyorum.

  3. #3

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    Ama ben LYS de Türkçe Sosyal sınavlarına girmiycem ki sadece YGS de yapmak zorundayım bunları

  4. #4

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    12. sınıf
    Ygs'de mat1 , kim1 vb. konular var yani 9.sınıf konuları temel matematik testi geometri sosyal bilimler fen bilimler türkçe testleri çözeceksin mesela ygs'deki coğrafyanın konu kapsamı ülkemizde coğrafyadır lys'de ise ülkeler coğrafyasıdır.Yani senin anlıyacağın 9.sınıf ağırlıklıdır YGS.
    Lys'de de mat2 kim2 fiz2 vb. girceğin sınava göre LYS-1 LYS-2'ye göre yani çalışacaksın bunlarda 10-11-12.sınıf ağırlıklı konular içermektedir ve de YGS 160 dk'dır tek kitapçık ve cevap anahtarı verilcek sana, LYS'de 2 oturum var sen LYS-1 (Matematik-Geometri Sınavı) ve LYS-2(Fizik-Kimya-Biyoloji) sınavlarına gireceksin bunlar seni zorlayıcı testlerdir YGS tamamen hız testidir.Ayrıca sayısal olduğun için LYS-3 sınavına da girebilirsin puanın düşmez TMlerle ortak olduğu için.

  5. #5

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    Çok iyiymiş ben o zaman mesela coğrafya çalışırken ülkemizdeki coğrafyaya çalışayım zaten bizim bu yılki konumuz Türkçeden ne çıkar mesela hangi konular? bu yıl hangi konular vardı YGS de Türkçe de ? Mat-Fen sorun değil benim derdim sözel dersler çünkü sayısal alanda ne kadar sözel net yaparsan o kadar öne geçiyorsun

  6. #6

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    12. sınıf
    Paragraf her zaman var zaten sonra sözcükte,cümlede anlam ve dil anlatım konuları çıkıyor çalışman gereken bunlar zaten bunları söylememe gerek yok 9.sınıfta dil anlatımda gördüğün her konudan çıkması muhtemel.

  7. #7

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    Duygu paragraf konusunda günlük az da olsa düzenli bir şekilde paragraf sorusu çözmeni tavsiye ederim.Bunu alışkanlık haline getirirsen sınava hazırlık sürecinde sıkıntı çekmezsin.Türkçede de paragraf sorularını halletmiş olursun ki ygs türkçe sorularının büyük bi çoğunluğu paragraf cümlede anlam.Üstelik paragraflar uzun yorum sorusu zaman kısıtlı o yüzden hızlanmak için çok soru çözmek gerekli diye düşünüyorum.Tarih ygs lys diye ayrılmıyor zaten.Konular aynı.Yani lisede yıllara bölünerek tarih bağlamında öğretilen şeylerin tamamı.Ama bunların yorum kısmı ygs bilgi kısmı lys de geliyo.Ygs ye yönelik tarih çalışcaksan savaşları tarihleri ilkler sonlar bunlarla vakit kaybetme.Direk soru üzerinden çalış.Tekrarını falan da soru üzerinden yap.Bir de elindeki kaynak "ygs-lys tarih" değil de "ygs tarih" başlıklı olsun coğrafya da eksik kalmasın.Onu da kendimce açıklayayım.Şuan ki ygs müfredatına göre Harita bilgisi,Dünyanın şekli hareketleri sonuçları,iç kuvvetler,dış kuvvetler,Basınç iklim rüzgar,Türkiye'nin akarsu,yer şekilleri,iklimi (ama Türkiye'nin bölgeleri hariç hangi bölgede neyin yetiştirildiği, Türkiye'de ki ekonomik faaliyetler falan yok) coğrafyanın konusu.Bu konulardan şimdiye kadar öğrendiklerinle ilgili test çözmek istersen de yine "ygs-lys" başlığı altındaki coğrafya kitaplarını değil de sadece "ygs" başlıklı coğrafya kitaplarını kullanmanı tavsiye edrim.

  8. #8

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    Teşekkür ederim Tavsiyeleriniz için...


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Hiç Merak Eden Oldu Mu ?
    duygu95 bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 29 Tem 2013, 06:06
  2. Benim için gucük ögrenci mileti için büyük ADIM:D
    Majestic9 bu konuyu Eğlence forumunda açtı
    Cevap: 0
    Son mesaj : 02 Tem 2013, 13:01
  3. Merak :)
    enessahin bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 8
    Son mesaj : 20 Kas 2012, 17:53
  4. Merak
    sinavkizi bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 15 Kas 2012, 00:37
  5. soruyu bulamadım da merak ettim :)
    matemetikçi485 bu konuyu Lise Matematik forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 18 Tem 2012, 20:35
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları