1. #1

    Grubu
    Site sahibi
    İş
    Matematik Öğretmeni

    Bir kaç iyileştirme

    Arkadaşlar, artık cevaplanmamış sorular gözümüzden kolay kolay kaçamayacak.

    Yeni eklediğim arama özelliği ile SBS ya da YGS&LYS kategorilerinde cevaplanmamış soruları tek tıkla görebileceğiz.




    resimde gördüğünüz menüdeki 2 link bize hiç cevap verilmemiş konuları iki ayrı şekilde listeleyecek.

    Ayrıca yine o menüde çok kullandığımız "Yeni Mesajlar" linki aramasında iyileştirme yaptım.

    Umarım faydalı olur.

  2. #2

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    Hocam bence çok iyi olmuş... fakat neden 60 saniyede 1 tane arama yapabiliyoruz ?

  3. #3

    Grubu
    Site sahibi
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Bu linkler forumun veri tabanını yoran işlemlerdir. Sık sık yapıldığında forumu yavaşlatır. Ayrıca güvenlik tarafıda var işin.

  4. #4

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    evet güzel olmuş ama bazen konu cevaplanmış olsa da bazı sorular cevapsız kalabiliyor ya da bazen yapılan yorum cevap değil de yeni bir soru eklenmesi veya soruyla ilgili yorum gibi olabiliyor.

  5. #5

    Grubu
    Site sahibi
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Onun için şöyle bir şey yapabiliriz. Yukarıdaki o iki link 0 cevaplı (mesajlı) konuları tarayarak bulup bize sunuyor. İsterseniz "Ayrıntılı Arama" kısmından 1 cevap gelmiş konuların tümünü aratabiliyoruz. Ama bu sefer 1 cevap gönderilmiş, sorularn sorularn çözümü 1 cevapta yapılmış konularda karşımıza çıkacaktır.
    İsterseniz bunu nasıl yapacağınızı kısaca açıklayayım. Yada yine oraya 1 cevap verilmiş konuları karşımıza çıkacak bir link ekliyeyim.

  6. #6

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    hocam bu hali yeterli bence , artık soruyu soran da bi zahmet takip etsin. eve servis çözüm gönderecek değiliz. girsin arasın sorusunu bulsun , bu soru cevaplanmamış diye not düşsün yine çözülmemişse bi kez daha yazsın , bi kez daha yazsın ...

    ben asıl şu soru ve cevapları sistemli bir şekilde yazıp database oluşturulması kounsunda çalışmanızı istiyorum. yani o şekilde yapılırsa forumun maximum faydayı sağlayacağını düşünüyorum. şu anki, haliyle sanki soruyu soranlar sorularına çözüm alıp gidiyorlar, dediğim gibi bir düzen oluşturulursa (şu sağdaki konularına göre sorular v çözümler linkinden bahsetmiyorum) forum mantığından aykırı bir yapılanma olursa yani soru ve cevap kitap gibi (altına yorum eklenemeyen) öğrenciye sunulursa kesinlikle çok kişi bundan faydalanır.

  7. #7

    Grubu
    Site sahibi
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Sabri hocam, inşallah yapacaz. Ben dediğim gibi o konuda çekiniyordum ama siz istediğiniz için o işede girecem. Hazır sınav sistemi var. Ziyaretçi istediği konudan istediğin kadar soru seçip sınav gibi süreli bir sayfa çıkıyor. Aktarma işi çok fazla vakit alacak ama Alp de kabul ederse yaz boyunca yaparız. Uzun vakit lazım o iş için. Bi de dikkatli olmak gerekli. Hatalı soru olmaması için.

  8. #8

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    çekincek bişey yok ,
    altına bu sorular kendi özgün sorularımız + foruma gönderilen soruların karışımıdır diye not düşülür ve belirtilir soruların herhangi bir yayınınızda olduğunu ve sistemden çıkarlmasını istiyorsanız bunu kanıtlayan bir fotokopi ya da dökümanla mail attığınızda sorularınız sistemden çıkarılacaktır.

    sorular üzerinde hak idda edenler sorunun hangi yayınlarında bulunduğunu belirten bir mail atarlar o yayının da sayfa fotokopisini de belirtirler çıkarlır soru , artık hangi soru nerde bulabilen olursa biz de çıkarırız

  9. #9

    Grubu
    Site sahibi
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Tabi şöyle bir sıkıntıda var. Sbs soruları forumda çok az. Onlardan bir aşiv oluşturamayız.

  10. #10

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    0 mesaj linkleri çok iyi olmuş öğretmenim. Elinize sağlık.
    Test projesinde de, önce soruların, bir veritabanına yerleştirilmesi gerekiyor. Oradan randomlama tekniği ile test oluşturulabilir. Forumda 4000 soru varmış. Her biri, tasniflenip, teste yerleştirilebilecek hale getirilmeli. Çözümler için de ayrıca aynı işlem yapılmalı. Şıklı yapılacaksa, her biri için şıklar oluşturulmalı.
    Yapılabilir ama uğraştırır.


 
3 sayfadan 1.si 123 SonuncuSonuncu

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları