1. #11

    Grubu
    Site sahibi
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Hocam, çok emek gerekiyor çok. 4000 soruyu hemen giremeyiz zaten. İlk başta her konudan 2 şer olacak kadar girsek bile süper. Sonra zamanla ekleriz. Ayrıca forumdan kopyalama yapıp yapmayacağımız meseleside var. Forumdaki KESIR TOPLAM gibi özel kod sistemlerini sınav sisteminede kurmazsak forum konularında KESIR geçen değerleri orada çalıştıramayız. Yada elle tekrar yazmak lazım.Bu sistemi oraya taşımaktan daha zahmetli.
    Ayrıca forumdan kopyalasak bile bunları tekrar kontrol etmek gerekecek. Yazım yanlışlarına karşı.
    Bi de bu konuda büyük rakipler var. Bizim yaptığımıza değer mi orasınıda bilmiyorum. Bizim ki ücretsiz olduğu için talep görür mutlaka ama ufak bir ücretle çok profesyonel olanları var. "Morpa Kampüs", Turkcelin Okul.com.tr si, Vitamin, cozummerkezi.anafen.com gibi ücretli çözümleri yanında sanaldersane.com, dershanet.org, sinav.mynet.com ücretsiz hizmet veren büyük portallarda var.

  2. #12

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    bence çözümler resim olarak girilmeli , wiris ya da latexde yazılabilir
    daha profesyonel olur hem de görünümü güzel olur.

    yani bu dediğimiz veritabanıyla foujmun tek bağlantısı forumdaki soruların oraya ekleniyor olması olsa yeter. forumdakinden daha güzel anlatımlarla bu işten iyi anlayan birilerinin elinin değmesi lazım. bir de aktif olarak iyileştirmeler düzeltmeler yapılabilir yani olur da sorunun çözümünde yanlış ya da anlatım bozukluğu yapılmışsa kontrollerde gözden kaçmaz düzeltilir.

    bi yerden başlasak iyi olur, ben wiriste yazıp soru ve cevapları resim parçaları olarak kaydetmeye başlayalım diyorum. bunları ziyaretçiye bir soınavmış gibi sunma işi nasıl olur onu bilemem sayfaya 4 tane sorunun yerleştirilmesi ya da sorular bittikten sonra cevaplarının görüntülenmesi.

  3. #13

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Hocam denemiş biri olarak söyleyeyim, fazla talep görmez. Çünkü öğrencilerin amacı ellerindeki soruların çözümüne ulaşmak. Belki birkaç kişi çıkar ama genel olarak talep görmez. Emin olun ki buradaki öğrencilerin çoğu (özellikle üye olmayanlar) ödev sorularını çözdürmek amacıyla sormaktalar zaten. Bence o kadar emeğe değmez...

  4. #14

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    bir de bahsettiğiniz siteler ne süede cevap veriyorlar hangi seviyede soruları cevaplandırıyorlar?

  5. #15

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    hocam ellerindeki soruları çözdürüyorlar tamam da sorular ellerine biryerlerden geçiyor yani bu çocuklar bi şekilde soru görüyorlar , bunu çözümlü olarak bu veritabınında görseler yapılan işin boşa gitmediği bilinir gibime geliyor.
    mesela şu an çözülen soruların çözümlenme sürecinen sonra tekrar incelendiğini hiç sanmıyorum kimse forumda kendi yazdığının dışında bir soruyu aratıp bulmaz ama çözümlü kitap gibi sorular karşısında onu konu dizilse durum farklı olur diye düşünüyorum.

  6. #16

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Benim bildiğim kadarıyla onlar sorulara cevap vermiyorlar. Kendi soru bankaları var, o soruların çözümleri var. Dışarıdan bunu çözün diye soru soramıyorsunuz.

  7. #17

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    Alıntı ömer_hoca'den alıntı Mesajı göster
    Benim bildiğim kadarıyla onlar sorulara cevap vermiyorlar. Kendi soru bankaları var, o soruların çözümleri var. Dışarıdan bunu çözün diye soru soramıyorsunuz.
    zaten bunu yapabilecek sistem paralı olursa altından kalkamazlar
    düşünsenize bu işi ücretlendirdiğinizde öğrenci sizden zor bir soruyu da cevaplandırmanızı bekleyebilir ki bence hakkıdır çünkü para veriyor. al başına belayı lise seviyesinde her soruyu çözebilecek bir ekibi istihdam edebileceklerini hiç sanmıyorum.

  8. #18

    Grubu
    Site sahibi
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Ömer hocam, dediğinize katılıyorum. Öğrenciler sadece ödevlerini soruyorlar. Bu olay benim çok canımı sıkıyor. O yüzden her kategorinin en üstünde görünecek şekilde şu sayfanın linki var.
    Öğrenme amacı güdenler sürekli forumda aktif olan öğrenciler. Onlarda gördüğünüz gibi 8-10 taneyi geçmiyor.

    Geçen ay 724.000 ziyaretçimiz oldu. Ama bunların %70 i konu anlatımı aramalarından sitemizi ziyaret ediyorlar (Matematikle ilgili herhangi bi bir konuda googleda .... konu anlatımı diye aradığınızda blog kısmındaki sayfalardan birisi ilk sayfada çıkar mutlaka).

    Matematik konu anlatımı arayan bu kadar öğrencinin girip konularla ilgili sorular sormaması çok garip (ödevleri saymıyorum). Gözlerine sokacak şekilde anlatım sayfalarına linkler koymama rağmen.

    Bizim forumda verdiğimiz bu hizmeti yurt dışında ücretli veriyorlar. Düşünsenize ne kadar güzel bir şey; sen anne baba olarak mateamtikten anlamıyorsun. Özel ders öğretmeni tutsan bile haftada en fazla 2 saat çoçuğunla ilgilenebilir (ortalama). Böyle bir hizmet ücretsizken öğrenciler sadece(≈%90) ödev soruları çözdürüyorlar.

  9. #19

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Hocam, bu konuda sizi benim kadar iyi anlayan başka biri yoktur emin olun Çünkü aynı dertten muzdaribiz...

  10. #20

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    yalnız dediğim gibi bu hizmeti neye dayanarak ücretli veriyorlar. ücretli bir hizmet verdiğinizde ister istemez bir meydan okuma oluyor.
    heeeyyt her soruyu çözeriz demekten farkı yok. her soruyu çözemeyeceklerini biliyorum


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları