1. #11

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    yıldız teknikten yukarısına puanım yetmez

  2. #12

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    Elektronikle elektrik ayrı sanırım yıldızda ama elektrikten ziyade elektronik daha ilgi çekici ve iş bulma imkanı yüksek önce bunu belirteyim ikinci olarakta ben yıldızın odtü gibi olduğunu düşünmüştüm yani arada 10000 kişi falan vardır itü inşaata girebilirsin diye ama şimdi kılavuza baktım öyle değilmiş işin biraz zor bu seçimi yaparken. imkanın olursa üniversite tanıtım günlerine git meslekler hakkında bilgi al (ben bulabilirsem kendi bölümümle ilgili okuldaki oryantasyon materyallerini sana gönderirim)
    Öyle zaîf kıl tenimi firkatinde kim
    Vaslına mümkün ola yetürmek sabâ beni

  3. #13

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    Senin yapman gereken; öğrenci olan birileriyle ya da akademisyenler ile konuşmak. Ama ikinci zümreyi bulmak biraz zor olacaktır bu üç gün kalan zaman dilimi için. İkinci olarak üniversitelerin aday öğrenciler sitesi vardır. Gir oralara. Ne imiş, ne değilmiş? İş olanakları, mezunlarının başarıları, ders programları, içerikleri,... Bu vakitten sonra senin için bunlar yararlı olacaktır. İmalat, Elektrik, Geomatik, Kimya, Fizik, Gemi Makineleri, Kontrol ile ilgili taze bilgilere sahibim akademisyenlerin dilinden. Sormak istediğin var ise PM e beklerim.
    ...

  4. #14

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    inşaatı da eledim ee yazıcam benim için en iyisi bu görünüyor. yardımlarınız için teşekkürler

  5. #15

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    karar verilmiş sanırım ama boş kalmasın ben de yorum yazayım

    fikrimi söyleyeyim sonraki yazacaklarımı okumasanız da olur.eğer kişisel tercih açısından her durum eşitse , denk seviyedeki okulların bölümleri açısından elektrik elektronik her zaman için inşaattan daha iyidir , daha değerlidir , daha tekniktir , daha mühendisliktir. (bitti)

    EE daha iyi öğrenciler tarafından tercih edilir, okuması biraz daha zordur.

    ortalama maaş açısından bakarsanız EE daha iyidir. (sadece göze batan örnekleri görüp inşaat daha fazla kazandırır diye düşünmeyin.)

    ikisi de fizik bilgisi/ilgisi/sevgisi gerektirir. fizik ve hatta geometri sizin için de bende olduğu gibi sevimsiz geliyorsa endüstri mühendisliği gibi bişeyler de düşünülebilir.

    çalışma şartları bence ikisinde de birbirine yakın, ikisine de zor denemez. 2-3 şantiye gezmek zorsa o şantiyede kalıp çakan kalfanın işinin zorluk seviyesi ne oluyor? (işim kolaydır, çok rahatım, acayip kazanıyorum diyen görmedim bu yüzden inşaat ya da elektronik mühendisine sormanızı önermem)

    EE daha ileri seviye bir mühendisliktir. daha fazla matematk kullanır. belki çalışırken bu tersine dönebilir, inşaatçılar daha çok matematik kullanmaya başlarlar ama bilgisayarlar sağolsun artık inşaat mühendisleri fareyi beyinlerinden çok kullanıyor.

    özetle benim için bu ikisini mühendislik adı altında kıyaslamak EE ye hakarettir. bu demek değil ki inşaat elektroniğe tercih edilemez. bu tamamen sizin içinde bulunduğunuz şartlara yani duygu'nun dediği gibi size bağlı bir durum. ben yukarda kısa ve genel bir kıyaslama yaptım sadece. renkleri aynı olan iki takımdan Fenerbahçe Ankaragücünden tartışmasız şekilde iyi bir takımdır ama Ankaragücü'nün de taraftarı,futbolcusu,yöneticisi vardır. maddi ve/veya manevi şartlar onlara Ankaragücü'nü tercih ettirmiştir. mesela benim önümde sadece EE ve inşaat seçenekleri olsa 100 kere tercih yapsam hepsinde inşaat yazarım çünkü benim şartlarıma daha uygun bir meslek.

    son olarak size hangisinin daha uygun olduğuna karar veremiyorsanız bence ikisi de uygun değildir.

  6. #16

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    gereksizyorumcu hocam çok teşekkürler ben de ee tercih ettim


 
2 sayfadan 2.si BirinciBirinci 12

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. portakallardan hangisi hafif?
    urfalımatci bu konuyu Matematik Bilmeceleri-Bulmacaları forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 30 Kas 2012, 21:18
  2. Sizce Hangisi..?
    derin.1 bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 06 Nis 2012, 20:11
  3. 5 soru daha
    Spreee bu konuyu KPSS Matematik forumunda açtı
    Cevap: 6
    Son mesaj : 25 Oca 2012, 13:55
  4. Bölme İşlemi hangisi yanlıştır bölen ve kalan
    halimasa bu konuyu 4. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 15 Oca 2012, 16:58
  5. Hangisi Yanlıştır?
    OoopSs bu konuyu Kpss matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 31 Eki 2011, 15:38
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları