1. #1

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer

    karıncalar ve uzaklıkları

    koordinat düzleminin orjininde bulunan iki karınca var.bunlara a1 ve a2 diyelim. a1 yalnızca kuzeye veya doğuya a2 ise güneye veya batıya hareket edebiliyor .her adımında bir birim ilerlemek koşuluyla bu iki karıncanın her biri 2011 adım attıktan sonra aralarındaki uzaklık en fazla kaç birim olabilir?

  2. #2

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    bu haliyle soru biraz kolay oluyor gibi. sadece bi tavsiye;
    karıncaların attığı adımlar eşit değerde olmayabilir mesela a1 kuzeye doğru attığı adımların 3 tanesi yerine doğuya 4 adım atabilir. (doğuya doğru daha çok uzaklaşabiliyor.) benzer şekilde de a2 batıya doğru daha az güneye doğru daha çok ilerleyebiliyor olsa belki soru biraz daha karmaşıklaştırılabilir.

  3. #3

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    o zaman soruyu şu şekilde değiştirelim a1 ve a2 adlı karıncalar sırayla adım atsınlar ve a1 adlı karınca ilk adımı atıyor olsun ancak bu kez şöyle bir koşul var a1 kuzeye adım atarsa a2 batıya adım atamasın yani güneye adım atmak zorunda kalsın benzer şekilde a1 doğuya adım attığında ise bu sefer a2 güneye adım atamasın yani batıya adım atsın o halde aralarındaki mesafe en fazla kaç birim olabilir(not her biri 2011 adım atacak)


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Noktalar arasi birim uzakliklari
    fatih-emir bu konuyu 9. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 19 Eki 2011, 16:48
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları