1. #1

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer

    Kaos yaklaşımı

    Dünya üzerinde şu anda bir yerlerde yaşayan herhangi bir insanın "tanışık olduğu insanları" -her bir insan için ayrı ayrı olmak üzere- belirten kümeler düşünelim.

    -Şayet rasgele seçilecek iki insanın tanışıklık kümelerinde ortak olan en az 1 kişi varsa (yani bu iki insanın tanışık olduğu kişilerden en az biri ortak arkadaş ise) bu iki insan bağımlı faktöre uyanlar grubunda; ( α grubu) (Kesişik küme belirtme durumu)
    -Şayet rasgele seçilen iki insanın tanışıklık kümelerinde ortak bir kişi yok ise (yani bu iki insanın ortak bir arkadaşlarının olmaması durumu) bu iki insan bağımsız faktöre uyanlar grubunda (β grubu) (Ayrık küme belirtme durumu) olsun.
    Yeryüzünden Spontan ve Rasgele olarak seçilmek kaydıyla;
    i) Minimum x kişilik bir grubun içerisinde α grubundan kesinlikle insan olduğu, x−1 kişi olması durumunda ise bu durumun sağlanamadığı,
    ii) Maksimum y kişilik bir grubun tamamının β grubundan olduğu, ancak y+1 kişi olması durumunda re'sen bir α grubu oluştuğu bilinsin.
    Problem: x/y oranının, dünya nüfusu arttıkça planck sabitine yakınsayacağını ve dahası asla bu değerden daha küçük olamayacağını düşünmekteyim.
    (Planck sabiti=h= 4,14.10-14 eV.s)
    siz aksini ispatlayana dek...


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları