1 Glikoz, fruktoz ve galaktoz molekülleri izomeraz enzimleriyle birbirine dönüşebilir mi, neden?
2Glikoz miktarının azalmakta olduğu bir hayvan hücresinde
I. maltoz oluşumu
II. enerji üretimi
III. depo polisakkarit sentezi
IV. ozmotik basınç artışı
olaylarından hangileri gerçekleşir? (1-2-3)
3
I. fruktoz
II. galaktoz
III. maltoz
IV. glikoz
mollerinden hangileri hayvan hücrelerinde hidroliz sonucu oluşabilir? (2-3-4)
4 bitkisel depo polisakkarit molü ile ilgili
I: tek çeşit monomerden oluşma
II: yapısında glikozit bağı bulundurma
III: sentezi sırasında hücrenin ozmotik basıncını azaltma
IV. canlının tüm hücrelerinde sentezlenme
özelliklerinden hangileri hayvansal depo polisakkaritleriyle ortak değildir? (4) (nişasta ve glikojeni karşılaştırmamı istemiyor mu?)
5
x besin monomerinin 1 gramının verdiği enerji 9,3 ccal ve solunumu sonucu karbonhidrat ve su oluşuyor.
y besin monomerinin 1 gramının verdiği enerji 4,3 ccal ve solunumu sonucu karbonhidrat, su ve amonyak oluşuyor.
z besin monomerinin 1 gramının verdiği enerji 4,1 ccal ve solunumu sonucu karbonhidrat ve su oluşuyor.
bu monomerlerin insanda
a) uzun açlıkta kullanım
b) yapı maddesi olarak kullanım
sırası nasıldır? (a: z>x>y b: y>x>z)
6
canlılardaki karbonhidrat metabolizması özetlenmiş. Buna göre,
I: yalnız bitki hücrsinde gerçekleşenler
II: dehidrasyon sentezi tepkimeleri
hangisinde doğru verilmiştir? (I: sadece 1, II: 1 ve 3)
7
farklı sayıda maltoz, laktoz, sükroz ve uygun hidrolik enzimlerinin konduğu tüpte oluşan monomer çeşitleri ve sayıları verilmiş olup
tüpteki disakkaritlerin deney başlangıcındaki sayıları nasıldır?
laktoz:2
sükroz:4
maltoz:3
tüm emekler için teşekkürler arkadaşlar.