1. #21

    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite
    Ben geldim Nasılsınız? Gece ders çalışıp gündüz uyuduğum için anca gelebildim.Kitapta sonunda bi yanlış soru çıktı Yardımlarınız için sizelere çok teşekkür ediyorum.

    Alıntı gereksizyorumcu'den alıntı Mesajı göster
    bak bunu sınavda yaptığını düşün mesela başladın sınava 1,2,3,4, çözdün sıra 5 e geldi. takıldın ve cevap çıkmıyor, naapmalısın? şu an yaptığını düşünürsek sınav sonuna kadar o soruyu çözmeye uğraşmaktan bahsediyor olursun ki bunu yapmıycağını sen de biliyorsun, atlar geçersin bir noktadan sonra.

    hatta ben sana daha efektif bir yol söyleyeyim , her soruya bir süre verirsin msela bu benim için soruyu okudaktan sonra 5 saniyedir. eğer çözüme başlamamışsam pas ilerde bir sürü soru beni bekliyor daha bunun coğrafyası var , biyolojisi var.
    pas geçtiğim sorulara ikinci turda bakarsın. yani sınavın 5. sorusunu çözdün diye kimse sana madalya takmaz , 5. soruyla 19. soru çok ufak bazı hesap farkları hariç aynı puandadır. 5. soruyu çözeceksin diye 19. , 20. , 21. soruları neden tehlikeye atıyosun? tamam şu çok ünlü bir sözdür "sen nehir kenarında yeterince uzun zaman beklersen düşmanlarının cesetleri yüzerek sana gelir" Sun Tzu.
    bunu sabırlı olunması için söylemiştir ama hayatta bazı şeyler böyle değildir. eğer sınavın süresi sınırsız olsaydı , yeterince zamn bekleyebilcek konumda olsaydık sıfır çekenlerin bile full yaptığını görürdük , durum böyle değil. amaç makul seviyede doğru oranını makul zamanda yakalayabilmek. kaynaklarını en iyi kullanan her zaman daha öndedir. sen 20 sorudan 19 net yapabildiğin bir konuya o 1 yanlışı da yapmamalıyım diye gereğinden fazla zaman ayırdığında 20 sorudan 15 net yaptığın başka bir konuya ayırman gereken zamandan ayırıyosundur.
    Haklısın üstad.Bu arada ben DGS ye hazırlanıyorum ve sayısaldan sınava giriyorum.Bundan dolayı matematiğe daha çok önem vermem gerekiyor.Süreyi pek iyi kullanamıyorum.Sınavdayken 2 sn de çözdüğüm sorular oluyor,ama ne hikmetse sınav esnasında farkında olmadan takıldığım sorular oluyor sanırım.Maksimum 80 dk da çözmem gereken sorulara 120 dk ayırmış oluyorum.Sonrada kalan sürede en fazla 45 Türkçe yapabiliyorum.Matematikte çözüm süresini düşürmek için sanırım bol bol soru çözmem gerekeiyor.

  2. #22

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Sana bir soru gyarat,
    Sınavlarda sana en çok zarar veren şey nedir?

  3. #23

    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite
    Eksik bilgi ve tekrar edilmeyip unutulmuş bilgiler.Ya da zamanımı iyi kullanamamam.

  4. #24

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Kalemdir.

  5. #25

    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite
    Alıntı MatematikciFM'den alıntı Mesajı göster
    Kalemdir.
    Neden hocam?

  6. #26

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Süreli sınavlarda yazmak zaman kaybına neden olur. Ne kadar çok yazarsan o kadar çok zamanın gitti demektir. Sınavda yazılı çözümü nerdeyse sadece matematikte yapıyorsun. Tüm işlemleri yazıya dökersen , sınavı yetiştiremezsin. Yazmadan tasarruf etmen gerekiyor. Bunu da, mümkün olduğunca, işlemlerin bir kısmını zihinden yaparak telafi edebilirsin. Ben öğrencilerime hep şunu söylerim. Matematikte başarılı olmak istiyorsanız, sayılarla aranızı iyi tutun. Onlarla bıcır bıcır oynayın. Sürekli zihinden işlem yapın. Şimdiki öğrencilerin çoğu , 7.8 i bile cep telefonuna hesaplatıyorlar. ÖSS de de yanlarında bulunacak ya, şimdiden talim yapıyorlar. Böyle bir öğrenci sınavı ne kadar yetiştirebilir dersin?

  7. #27

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    ben de ilginç bir sru sorayım

    şu anki sınavın durumu nedir bilmiyorum ama bizim zamanımızda 88-90 arası sayısal ve sözel olmak üzere toplam 176-180 soru olurdu. tüm sınavı bir öğrenci en erken ne kadar sürede bitirebilir? tabi ki çözüm yapacak yani sınavda yanlış oranı oldukça düşük olamalı.

  8. #28

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    ALES sınavı; 100 matematik, 50 türkçe olmak üzere 150 soru ve 180 dakika idi. Bir arkadaş , 45 dakika erken bitirip 149 net yaptı.
    Sınava girenin, hazırlığı, kapasitesi, sınav esnasındaki, hali ruhiyeti durumu değiştirir tabi.

  9. #29

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    180 dakikadan sadece 45 dakika tasarruf çok az sürenin %75 ini kullanmış oluyo.
    öss 180 dakika veriyo ben bile ortalama bir öss sınavını 90-100 dakika civarında bitirebiliyodum tabi lise sondayken şu an ne yaparım bilemem.

    ama benim bahsettiğim ilginç bir vaka , yani yok artık dedirtcek seviyelerde. tbi gerçek össde gerçekleştirecek kadar risk alınmaz deneme derecesinden bahsediyorum. ve bunu bir kez değil defalarca tekrarlayabildiğini biliyorum

    öğrenci arkadaşlarımız ne tiplerle yarıştıklarını bilsinler moralleri bozulsun
    şaka yani bu arkadaşlar istisnadır.

  10. #30

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Siz gene denemeye girebilmişsiniz. Ben 1 denemeye girdim, 2. si ÖSS. Kendi kendimizi denedik hep.


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. İş ve havuz problemleri
    aburak71 bu konuyu Lise Matematik forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 26 Oca 2015, 22:41
  2. işçi havuz problemleri sorusu (YARDIM)
    Yunusakbaba bu konuyu Lise Matematik forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 25 Eyl 2013, 19:01
  3. havuz problemleri
    eminepinar bu konuyu KPSS Matematik forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 17 Haz 2012, 04:25
  4. havuz problemleri
    eminepinar bu konuyu KPSS Matematik forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 05 Haz 2011, 00:23
  5. İş ve Havuz Problemleri sorusu
    gyarat bu konuyu KPSS Matematik forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 01 Mar 2011, 10:03
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları