1. #21

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    Alıntı siyah_i'den alıntı Mesajı göster
    sonuç 4/ 55 kaynak beyazkalem yayıncılık.
    bu cevabı şimdi gördüm acaba cevaba göre çözüm nasıl yapılır diye düşündüm ve buldum

    yarışmada 0,1,2,...,9,10 doğru olmak üzere 11 değişik durum oluşabilir, bunlardan 7,8,9,10 olmak üzere 4 tanesi işimize yarıyor yani 4/11. bu adımdan sonra zarflardan 1/5 ihtimalle büyük ödül gelecek. cevap (4/11).(1/5)=4/55

    (eğer cevap bir basım hatası ile değil de bu yazdığım veya benzeri bi çözümle 4/55 verilmişse kalan kısmı okuyabilirsiniz)

    biz bunlara "%50ciler" diyoruz. onlara göre herşeyin ihtimali %50 dir, ya olur ya olmaz. sokakta birini gördünüz (kim olduğu önemli değil camiden çıkan sakallı dede de olsa) sorduğunuzda beyazkalem yayıncılık kullanma ihtimali ne çıkar? cevap %50 dir. ya kullanıyordur ya kullanmıyordur.

    sonuç: bu test kitabı bile olsa herkes kitap yazmamalı. hatta bu biraz hafif oldu ben bu olayın tam karşılığını yazayım;
    bu kitabı yazana lisede , üniversitede hocalık yapıp diploma almasında ve bugünlere gelip kitap bile yazmasında katkıda bulunan tüm hocalar ünvanlarını bırakıp köşelerine çekilmeliler çünkü bu kadar büyük üretim hatasını gözden kaçırmak affedilemez.


 
3 sayfadan 3.si BirinciBirinci 123

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Cevap: 3
    Son mesaj : 01 Nis 2012, 09:53
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları