1. #21

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Öğretmen
    düşüncelerini savunmasında gereken fırsat verilmiş. Hatta fazlasıyla bu fırsatı kullanarak, hakaret bile etmiş...Adminim gerekeni yapmıştır.
    hiç tanımadığımız sizlere ayırdığımız zamanın çok azını kendi kızıma ayırıyorum.

    burda kimse ne bana, nede diğer hocalarıma bu şekilde konuşamaz. İzin verildiğini gördüğüm anda bu sitede soru çözmeyi bırakırım zaten...
    Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi.

    Endemik Yayınları

  2. #22

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    Şimdi yorumları okudum sonra kendimden şüphe edip yazdıklarımı tekrar okudum acaba makmeye kötü biseyler mi söyledim diye. (soru çözümlerinden bahsediyorum sonraki yorumlar ayrı tutulabilir)

    Öncelikle keşke engellenmeseydi, galiba buna benim de yetkim var ama engellemeyi hiç düşünmedim.

    konuya gelirsek kabalık yapmışsam bile kafalarda soru işareti kalmaması açısından kısaca açıklık getireyim.
    Birisi sizin için bi soru çözüyor(ortadaki sorunun hem yazımı hem de cevabı yanlış bunun fırçasını da yedik o konuya hiç girmiyorum) siz de diyorsunuzki ben bunu şu yolla çözmenizi istiyorum. o da diyorki bu yolla çözersen hem daha hızlı yaparsın hem de daha yüksek doğruluk elde edersin. uygulaması da bak burada diyip çözümü de yazıyor. cevap bu kadar basit bir soruda matematik dehası ilan edilmek olarak geliyor. şimdi anlıyorumki soruya basit dememi yanlış anlamış. Evet bu soru basit, bu bir durum tespiti, bu sorunun basit olması bana bir arttı getirmeyeceği gibi çözüm yapamayana da bir eksiklik getirmez. insanları art arda dizdiği üç kelime ile yargılamak doğru değil. bu soru 5-10 saniyelik basit bir soru denildiğinde neden benim bu soruyu 5 saniyede çözebileceğimi kastettiğim algılanıyor da sen bu soruyu 5 saniyede çözebilirsin demiş olabileceğim akla gelmiyor? neden hep karşı tarafın kötü niyetli olduğu akla geliyor? iş ukalalık yapmak olsa (ki bunu çok kez yaptım) bunu burda sınavlarla derslerle boğuşan bi lise öğrencisine karşı tekrar ediyorum bu kadar basit bir problemde yapmam. haliyle buradaki birçok öğrenciden fazla deneyime sahip olarak doğru olduğunu düşündüğüm noktalarda ısrar ediyorum, mesela karmaşık sayı sorularında geometrik yolların kullanılmasında ısrar ediyorum çünkü bu tür yaklaşımların hem matematikte konular arasında aslında hep var olan ama genelde göremediğimiz ilişkileri görünür yaptığına hem de çözümde büyük kolaylık sağladığına inanıyorum. bunları belirtmek kötü mü bilmiyorum ama ben asla makine gibi çözümler yapıp bırakamam, gereksiz de olsa soruyla ilgili bi yorum eklemeye çalışırım çünkü amacım soruyu çözmek değil sizlerin bi dahaki sefere bu soruyu çözmenizi sağlamak. aksi benim sınav olmam demektir ki bu da sitenin ve benim amacıma ters.

    son bi not matematik dehası olmadığımı bilecek kadar iyi matematikçiler gördüm.

  3. #23

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    söylediklerim yanlıs anlasılmasın gereksizyorumcu hocam ben sadece insanların rahatça düşüncelerini dile getirmesinden yanlıs anlasılmasın ama kabalıkla değil ve karsıısndakini kırarak, aşalayarak değil oyuzden yorum yazdım nese çok fazla yorum getirdim...


 
3 sayfadan 3.si BirinciBirinci 123

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. karışım problemleri
    kırmızı gece bu konuyu KPSS Matematik forumunda açtı
    Cevap: 6
    Son mesaj : 19 Eyl 2012, 00:31
  2. Karışım Problemleri **
    speedstyle bu konuyu Kpss matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 5
    Son mesaj : 02 Haz 2012, 01:46
  3. karışım problemleri
    makme bu konuyu KPSS Matematik forumunda açtı
    Cevap: 9
    Son mesaj : 20 Şub 2012, 23:23
  4. karışım problemleri
    eminepinar bu konuyu KPSS Matematik forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 23 Oca 2012, 17:17
  5. karışım problemleri !!!
    the-lara_hj bu konuyu 9. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 14 Nis 2011, 22:12
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları