1. #1

    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite

    FEM Simetri

    Öncelikle bu yazımda sizlere
    1.FEM Simetri LYS Matematik
    2.FEM Simetri YGS Fizik
    3.FEM Simetri LYS Fizik
    4.FEM Simetri YGS Kimya
    5.FEM Simetri LYS Kimya
    6.FEM Simetri YGS Tarih
    7.FEM Simetri LYS Analitik Geometri kitaplarını elimden geldiğince incelemeye çalışacağım.

    1.FEM Simetri LYS Matematik
    Kitaplar set halinde 4 kitaptan oluşuyor. Kitapları tek tek bulmak çok güç. Bu kitaplar konuyu öğretmek amacıyla yazıldığı söylensede bana kalırsa konuyu hiç bilmeyen bir öğrenci zorlanabileceği bir kaynak. Kitapta önce konu anlatılıyor, önemli olan noktalar mor renkli bir kutucukta sizlere sunuluyor. Daha sonra konu hakkında Bilgi Kavrama soruları bulunuyor, bu sorular çözümlü basit örneklerden oluşuyor. Bu sorularıda çözdükten sonra Bilgi Uygulama soruları var, buradaki sorular Bilgi Kavrama sorularına karşın zor ve çözümleri kitapta yer almıyor-sanıyorum FEM in kendi sitesinde var,ama üyelik gerektiriyor- Kitabın bana göre en güzel özelliği her tip soruyu inceliyor olması. Bu kitabı çözüpte ben bu soruyu görmedim diyen birine rastlamak zor doğrusu. Şunu da belirteyim çoğu matematik öğretmenin derste sordukları sorular bu kitaptan alınmakta. Kitap hem öğrenciler hemde öğretmenler için hazırlanmış, bol sorulu, her seviyeden soru barındıran bir kaynak olma görevini fazlasıyla yerine getiriyor. Gayet hoş çözülmesi gereken kaynaklardan, ama başta da belirttiğim gibi kitaplarda işlenen konularda kendinizi eksik hissediyorsanız bu kitap sizi zorlayacaktır.

    2.FEM Simetri YGS Fizik
    Bu kitap benim hafızamda hep Proje Ödev kitabı olarak kalacak. Ödev almadığım halde çoğu öğrencinin elinde gördüğüm, öğretmen tavsiyeli bir kitap. Kitap 424 sayfa, önce konu hakkında bilgiler verilen bu kitapta bilgiler örnek sorular ve Bilgi Uygulama soruları ile pekiştirilmeye çalışılmış. Soruların geneli güzel ama bence en güzel sorular test kısmına saklanmış. Güzel sorular var dedim yalnız başka kitaplarda da bulacağınız çokta orijinal olmayan sorular bu kitapta mevcut. Ama diğer konu anlatımlı kitaplara bakıldığında öne çıkan kaynaklardan bir tanesi bu kitap.

    3.FEM Simetri LYS Fizik
    Kitap YGS kitabına göre baya kalın bir kitap,568 sayfa. LYS Konu Anlatımlı bir kaynak almak istiyordum ve demiştim bu kaynak FEM olmayacak Ama gittim yine bu kitabı aldım. YGS-LYS ortak konuların çokluğu nedeniyle kitapta YGS kitabında da bulunan azda olsa sorular bulunuyor. Kitap YGS'den sonra birazda konu sayısının artması ile test sayısını-bu ortak konularda daha fazla- azaltılmış. Kitapta gerçekten beğendiğim sorular bulunmakta. Ben konuları bu kitaptan çalışmış daha sonra farklı kaynaklardan çözmüştüm, kitap gerçekten konuyu kavra,tıyor. Minik bir not düşeyim bazı sorular belli kalıplarla yapılır, bu kalıplar bellidir, her öğretmen bu kalıpları ders işlenirken mutlaka verir ama bu kitap o kalıpları vermiyor, sanki normal bilinmesi gereken bir şeymiş gibi geçebiliyor ki bu soru götürdüğüm çoğu öğretmenimi de şaşırtmıştır. İçerisindeki sorulara biraz daha değinecek olursam sorular daha orijinal, daha kaliteli sorular. Bazı sorularda yazar nasıl düşünmüş diye öğretmenlerimle düşündüğümüz oluyordu. Konu anlatım kitapların azlığı mı desem yoksa yetkin olmayışları mı desem bence çözülmesi gereken kaliteli bir kaynak.

    4.FEM Simetri YGS Kimya
    Sade,öz ve kısa anlatımıyla, içinde barındırdığı sorularla öğrenciyi YGS'ye hazır hale getiren,çözülmesini kesinlikle önerdiğim kaynakların başını çeken ince bir kitap.

    5.FEM Simetri LYS Kimya
    Kitabı gören insanların "Sen bunu mu çözüyorsun?" sorusuna maruz kalacağınız bir kitap. Böyle sorulara maruz kalmanızın başlıca ya da şöyle diyeyim tek sebebi kitabın 732 sayfa olması. Kitabı kullanan çoğu öğrenci şöyle der organiği o kadar güzel değil. Evet, konu anlatımı harika olmayabilir ama içindeki örnekler kaliteli sorular. Her konuda gördüğünüzde bu ne acayip bir sayı dediğiniz sizi gerçek sınavda hatta başka bir test kitapta dahi bulamayacağınız kadar saçma sayılarla muhattap ediyor. Size şöyle açıklayayım bu kitaptaki sorularımı dershanedeki öğretmenimle hesap makinesi eşliğinde yapıyorduk Bunun dışında kötü özelliği olmayan bu kitap, öğrencinin yalnız bu kitapla çoğu konuyu halledebileceği şekilde hazırlanmış. Artı olarak bu kitapta bir konudan örnek sayısı 100-150'yi bulabiliyor,belki daha fazlası. Bence piyasadaki konu anlatımlılar içinde en iyilerden.

    6.FEM Simetri YGS Tarih
    Sözel dersleri okumaktan hiç haz etmemişimdir. Bu kitapta klasik bir Tarih kitabı. Diğer kitaplardan farkı çıkmış soruları da sorması ve örnek sorularının kaliteli olması. Tarih için bakılabilir bir kaynak.

    7.FEM Simetri LYS Analitik Geometri
    Matematik kitabında da olduğu gibi konuyu hiç bilmeyen öğrenci için ağır gelebilecek bir kitap. Kolay denilebilecek sorularda bu kitapta çokda fazla ama az önceki dediğim geçerli. Analitik geometri adına hoş bir kaynak. Alınabilir. Sahaflarda bulursanız kaçımayın ne yazıkki artık basılmıyormuş
    En büyük korkum y'ye göre türevlenmek

  2. #2

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    Kardeşim,eline sağlık

  3. #3

    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Güzel olmuş,elinize sağlık.

  4. #4

    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite
    açıkcası ben femin simetri setini ara sınıflara tavsıye ediyorum..12. sınıf öğrencisinin fazla zamanını alır gereksiz yani ...ben böyle düşünüyorum ...konu anlatımı dersaneden yada internettten dinlenerek hal oluyor ama soru çözümü eksik kalınca olmuyo o iş..bence daha özet kitaplara geçin...
    Bizden üzüntüyü gideren ALLAH'A hamdolsun...

  5. #5

    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite
    Alıntı kingwalter'den alıntı Mesajı göster
    Kardeşim,eline sağlık
    Alıntı svsmumcu26'den alıntı Mesajı göster
    Güzel olmuş,elinize sağlık.
    Rica ederim
    En büyük korkum y'ye göre türevlenmek


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. [Ziyaretçi] simetri ekseni ile simetri düzlemi arasındaki fark nedir?
    süreyya bu konuyu 8. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 5
    Son mesaj : 04 Ağu 2014, 14:38
  2. parabol simetri
    krmtrn bu konuyu 10. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 24 Şub 2013, 22:12
  3. simetri
    eko97 bu konuyu 8. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 32
    Son mesaj : 02 Haz 2011, 03:06
  4. --->Simetri eksenleri
    sema kutbay bu konuyu 8. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 5
    Son mesaj : 26 May 2011, 14:39
  5. Simetri
    kırcaoğluhilal bu konuyu 8. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 23 May 2011, 14:14
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları