1. #1

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite

    Mustafa Yağcı My matematik 1

    Kitap inceleme bölümü açılışı sebebiyle bu güzel kitabın incelemesini yapacağım. Ne zamandır bu kitabın incelemesini yapmak istiyordum.
    Mustafa Yağcı my matematik 1
    Kitap konu anlatım. Ortalama 560-580 sayfa arasında.(kitap bende var ama son sayfaları parçalandığı için net bir sayı veremiyorum ) Üsttek linkini verdim. örnek sayfalara bakabilirsiniz.
    Matematik konuları ise genel olarak ygs konuları ama mantık ve permütasyon-kombinasyon-olasılık bu kitapta yer almıyor. Ek olarak Polinom,çarpanlara ayırma ve özdeşliklerden bahsediyor son sayfada.
    Şimdi kitabın özellikleri verdiğime göre sıra iyi ve kötü yanlarında.
    My serisinde permütasyon-kombinasyon-olasılıpı anlatıyor (my matematik 2) ama 3 kitabında da mantık konusunu anlatmıyor. Bu bana göre büyük bir eksik. başka kaynağa ihtiyaç durmadan matematik konuları bitirmek pek mümkün değil. mantık konusunu internetten de bulursunuz ama insan bu kitapta olmasını da istemiyor değil.
    Kitap genel olarak karşılıklı konuşma şeklinde yazılmış. Yani sanki karşınızda hoca varmış gibi. Ve o hoca anlamadığını sezip değişik yollardan anlatıyor. Bu yönü oldukca iyi. Çok değişik örneklerle anlatmaya çalışıyor konuyu.
    Bir diğer sevdiğim yönü birkaç konu hariç açıklanmış örnekleri var. Normalde konu anlatımlı kitapların bir kısmında direk çözümü verir anlatmaz veya birkaç soruyu anlatır. Ama bu kitapta çözümlü örneklerin çoğu çok iyi açıklanmış. Dikkat edin tümü değil. Çünkü bazı örneklerde tembellik mi yapmış yoksa herşeyi kendi üstlenmek istememiş ve öğrencininde düşünmesini istediği için mi bilmiyorum direk çözümü verdiği sorularda var ama çok değil. Her konuda ya 1 yada 2 soruda yapmış.
    Kitabın konu anlatımından sonra "alıştırma soruları" şeklinde soru bölümü var. burada hemen hemen her sayfada 10 soru var. Bunlar kolaydan zora doğru gidiyor. Her soruda zorluk derecesi bir tık artıyor. Şu anda kullandığım konu anlatım kitapları olarak en az hata bu kitapta çıktı. Ya 1 ya da 2 soruda hata vardı. Umarım yeni basımda bu yanlışlar giderilir.
    Kitaptaki sorular -ki özellikle alıştırma sorularının sonlarına doğru- insanı bir tuhaf ediyor. Sanki soru hatalı gibi geliyor ama küçük bir detayı kaçırdığım için yanlış çözdüğümü farkediyorum. Bu yönü ile güzel.
    Kitabın bir diğer güzel noktası konuları ele alışı. Genelde konunun mantığını anlatmaya çalışıyor. Formül verecekse genelde kanıtını yapıp öyle veriyor. Veya kanıtı bizim yapmamızı istiyor.
    Ve buradan kitabın kötü özelliğine geçmek istiyorum. Bizden kanıt istiyor. Kötü olan burası değil kötü olan bunun sonuçu. Kitap topu bize atıyor ve gidiyor. Kanıtı sen yap diyor. Tamam da ya yapamazsa? Mustafa Yağcı bunu düşünmemiş veya atlamış. Bana kalırsa kitabın son sayfalarında istenilen kanıtlar verilmeliydi. Böylece kanıtı yapacayan oradan bakabilirdi veya yardım alabilirdi.
    Bu kitabı matematiği hiç bilmeyen birisi alıp konu çalışabilir ama biraz zorlanabilir. Konuları güzel anlatıyor ama diğer konu anlatımlı kitaplara oranla zor ve ayrıntıya inebiliyor. Çoğu kitapta olmayan müfredat dışı 1-2 konuya girebiliyor. İsterseniz okumazsınız ama ben burada belirteyim.
    Bende 2012 basımı var. Bu basım renksiz.
    Ben bu kitabı matematiğini geliştirmek isteyenlere önerebilirim. Güzel noktalara parmak basıyor ve ayrıntıları önemsiyor.
    Eğer benden önce yapılmaz ise 2. ve 3. kitapların da inceleyebilirim.

  2. #2

    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    MY hoca nerede ispatı trübünlere atıyor?
    Bu kitapta eleştirilecek herhangi bir nokta olduğunu düşünmüyorum.
    Piyasadaki kitaplara göre eleştirirsek:Matematiğin ağa babası olan bir kitap.
    Diye düşünüyorum.

  3. #3

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    Mustafa Özdemir Matematik Olimpiyatlarına hazırlık bunu da inceleyebilirseniz güzel olur çok orjinal sorular var MY gibi fakat ondan daha çok ispat var

  4. #4

    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Evet,onlar da çok iyi.

  5. #5

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    Alıntı svsmumcu26'den alıntı Mesajı göster
    MY hoca nerede ispatı trübünlere atıyor?
    Bu kitapta eleştirilecek herhangi bir nokta olduğunu düşünmüyorum.
    Piyasadaki kitaplara göre eleştirirsek:Matematiğin ağa babası olan bir kitap.
    Diye düşünüyorum.
    sadece örnek olarak sayfa 407'de sağ tarafta aynen cümleyi yazıyorum
    "Cebirsel kanıtı siz yapın, ben sadece örnekleyeceğim" Burada yazan bu.Bunun gibi 5-6 tane daha var. Bu kanıtı sen yaparsın ben yaparım. Ama daha fonksiyonda yerine koyup sonuç bulmada zorlanan insanlar var. Matematiğin en başında olanlar var. Adam ya bu kanıtı yapmayacak ya da sağda solda bunun kanıtını arayacak.-ki böyle bir insan sadece matematiğe merak varsa yapar-
    Bu konu anlatım kitabı olduğu için diğer konu anlatım kitapları ile kıyaslayıp iyi ve kötü özelliklerini söyledim. Mesela isterim ki bu cümleyi kurduktan sonra hemen altında ""kanıtı yapamadıysanız sayfa xxx'e bakın" tarzı bir yazı ile o sayfada da cebirsel kanıt olsa çok daha iyi olur. Piyasa bu kitapla yarışacak çok az kitap var ama bu bir eksiktir.Belirtmeden geçemedim.

  6. #6

    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Hım.. O kadar detaylı anlatmamış evet ama kitap bunun dışındaki noktalarda fevkalade.
    Arkadaşlar,şunu açıkça ifade edeyim:Bu foruma girdiğimde matematiğim vasat bir düzeydeydi. Benim Matematiğimi geliştirmem de bana yararı olan iki nokta yadsınamaz:MatematikTutkusu ve Mustafa Yağcı.
    Mustafa Hoca benim matematiğe bakış açımı değiştirdi.

  7. #7

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    Bu kitabın 2014 basımını nerden temin edebilirim?

  8. #8

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    Alıntı hzrlk'den alıntı Mesajı göster
    Bu kitabın 2014 basımını nerden temin edebilirim?
    yukarıda verdiğim link ile kendisine ulaşabilirsin. oradan sipariş edebilirsin ama 2014 basımı var mı bilmiyorum.


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Mustafa Yağcı My Geometri 1
    kaskas123 bu konuyu Kitap İncelemeleri forumunda açtı
    Cevap: 11
    Son mesaj : 27 Haz 2014, 22:17
  2. Mustafa Yağcı Geometri
    MKE bu konuyu Matematik Arşivi forumunda açtı
    Cevap: 6
    Son mesaj : 12 Nis 2014, 23:13
  3. Mustafa Yağcı
    afyok bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 17 Eyl 2013, 19:20
  4. My yağcı
    kaskas123 bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 7
    Son mesaj : 14 Eyl 2013, 02:37
  5. Mustafa Kemal ' in Geometri Kitabı Hakkında Bazı Bilgiler
    kullanıcı19 bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 2
    Son mesaj : 30 May 2013, 15:26
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları