1. #1

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer

    icatlar için denilenler

    Her şey icat edildi.
    Amerikan Patent Dairesi Başkanı Charles H.Duell 1899 yılında "İcat edilebilecek her şey icat edilmiştir." dedi. Peki bir patent dairesi başkanı o yıllarda bunu söyleyebiliyorsa cemaat ne yapıyordu acaba. Şaka bir yana, bu sözünden sonra bakın neler icat edildi;

    Otomobil,
    Radyo,
    Televizyon,
    Uçak, (Yok artık demiş olmalı )
    Bilgisayar,
    Transistör,
    Kalp Pili,
    Lazer,
    İnternet,
    Elektrikli Süpürge,
    Çamaşır Makinesi,
    Faks,
    Uydu ve dahası...

    İnsan şöyle bir bakıyor da Duell torpille başkan olmuş diyor Amerikan Patent Dairesi'ne. Şaka tabi ki, o yıllarda bunların hayal bile edilmesi güçtü.

    Havadan Ağır Makinelerin Uçması İmkansızdır ve Radyonun geleceği yoktur
    Bir an uçan tek şeyin kuşlar olduğunu farz edin. Ve o an gel sen de uç diyen birinin başınızda dikildiğini. Yok artık tutun şu deliyi dediğinizi duyar gibiyim. İşte o gün 1895'te, uçağın icat edildiği ğün bakın İngiltere'nin Bilim Akademisi'nin Başkanı evet doğru bilim adamı Lord Kelvin, "Havadan Ağır Makinelerin Uçması İmkansızdır" demiş. Bildiğin torpilli bilim adamı diyorum artık. Bunun üzerine Radyonun geleceği yoktur deyip iyice batırmış, THY uçaklarının her havalanışında kemikleri sızlıyor olmalı.

    Uçaklar İşe Yaramaz...
    Yıllar geçmiş uçak icat edilmiş. Ancak Kelvin soyundan mıdır bilinmez, Mareşal Ferdinand Foch, "Uçaklar İlginç Oyuncaklar. Ancak Herhangi Bir İşe Yarayacaklarını Düşünmüyorum." diyerek hayatının hatasını yapmış. Zira savaşlarda bomba atabilir konuma getirilmiş ve hatta daha ilerde füze bile atabilmiştir uçaklar.


    tüm dünya için 5 adet bilgisayar yeter.
    Her şey bir kenara, en eski teknoloji firmalarından biri olan IBM'in Başkanı Thomas J. Watson 1943 yılında tarihi bir hata ile ağzından şu cümleyi kaçırmıştır. "İnsanların Evlerinde Bilgisayar Bulundurması İçin Bir Sebep Göremiyorum, Açıkcası Bilgisayar Denen Makineye Dünya'da En Fazla 5 Adet İhtiyaç Olacağını Düşünüyorum." Şu sıralarda neredeyse herkesin cebine kadar giren, evlerde 1 den fazla olabilen bilgisayara yapılan bu hakaret başkasına yapılsa bozulur daha da çalışmam derdi sanırım.

    Hisse senetleri.
    Hisse senetlerine olan ilgiyi az gören bir diğer Ekonomi Profesörü hem de en ünlü üniversitelerden biri olan Yale'den 1929'da şöyle seslenmiş; "Hisse Senetleri Ulaşabilecekleri En Yüksek Düzeye Ulaşmıştır." Torpilli kesin torpilli bu adam.

    İnternet de gereksizdir.
    Herkes söylesin de Microsoft'un kurucusu söyler mi böyle bir şeyi? İnternetin çıktığı zamanlarda söylediği bu laftan hala utanıyor olmalı Bill Gates. Tam olarak şu cümleyi kullanmış, "İnsanların İnterneti Kullanacaklarını Düşünmüyorum." Bu sözünden sonra internet sayesinde deli para kazanmıştır, gözüne dizine demeyeyim ahım tutmasın şimdi.

    Bilgisayarlar belkide 1,5 ton olacak.
    Bu söz o kadar da kötü değil, çünkü 1949 yılında bu haberi Popüler Mekanik Dergisinde görenler 1,5 ton ağırlığına kadar hafifleyecek olan bilgisayarı sevinçle beklemeye başlamış olmalılar. Dergide "Bilgisayarlar Gelecekte Belkide Sadece 1,5 Ton Ağırlığında Olacaklar." yazıyordu.


    Otomobilin modası.
    Henry FORD bir kredi alayım da otomobil yapayım diye bir bankaya gider ve banka müdürünün ağzından şu gereksiz sözcükler fışkırır; "Atlar Her Zaman Kullanılacaktır, Otomobiller İse Geçici Bir Modadır."
    Ford "he he öyledir" deyip geçmiş olmalı.

    Sesli film de neymiş?
    Sesli filmler yeni icat olmuş yıl 1927, herkes merakta, ünlü film yapımcısı Harry Warner, "Artistlerin Konuşmalarını Kim Duymak İster ki" demiş. Bence o dönem altyapısı buna uygun değilmiş şirketinin, çamur at izi kalsın hesabı.


    Televizyon da neymiş?
    Yine bir çamur at izi kalsın cümlesi geliyor yıl 1944, ünlü film yapımcısı şirketlerinin başında gelen Twentieth Centrury Fox'un sahibi Daryik Zanuck "İnsanlar Her Akşam Böyle Bir Kutuya Bakmak İstemezler, Televizyon En Geç 6 Ay İçinde Piyasadan Silinecektir." demiş. Her akşam kemikleri sızlıyor olmalı.

    Doktordan tütün tavsiyesi.
    Arkadaş bu kesin reklamdır diyerek 1963 yılında Doktor G. Mcdonalt'ın sözünü yazıyorum aha buraya, "Tütün Tüketimi İnsanlar İçin Gayet Sağlıklı Bir Şeydir." Tütün yüzünden ölenlerin günahı boynuna.

    Daha çok var bu tür sözler ama hepsini yazmak elimde değil. Peki ya bu icatların mucitleri bunları dinleyip "he öyle mi tamam o zaman icatlar bitmiş yatalım" deselerdi ne olurdu düşündünüz mü? İşte bu icatların mucitleri herkesin baktığı yerden bakmayan o yoldan yürümeyen insanlar. Farklı düşünmek iyidir.
    İ∫MİM İMZADIR.


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. mat 1 için
    matsever63 bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 10
    Son mesaj : 08 Haz 2014, 19:21
  2. Fen icin tavsiyeleriniz.
    mertertugrul bu konuyu Sınavlar forumunda açtı
    Cevap: 8
    Son mesaj : 30 May 2014, 22:49
  3. Mat 1 İçin
    svsmumcu26 bu konuyu Eğlence forumunda açtı
    Cevap: 14
    Son mesaj : 14 Eki 2013, 02:19
  4. Benim için gucük ögrenci mileti için büyük ADIM:D
    Majestic9 bu konuyu Eğlence forumunda açtı
    Cevap: 0
    Son mesaj : 02 Tem 2013, 13:01
  5. YGS İçin Yardım
    ErayErdoğan bu konuyu Lise Matematik forumunda açtı
    Cevap: 7
    Son mesaj : 24 Oca 2012, 19:58
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları