1. #1

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite

    komik ygs soruları

    SORU-1) -bir olimpik yüzme havuzunu 3 musluk 5 dakikada,5 musluk 3 dakikada doldurmaktadır. bu olimpik havuzda yetkilililer yüz metre kurbağalama yarışlarının yapılmasını planlamaktadırlar. fakat yetkililerin gözden kaçırdığı bir durum vardır, çok başka bir musluk bu havuzu 37 dakika 53 saniyede boşaltmaktadır. havuz müsabakalara hazırlanırken önce bütün musluklar açılıp, 2 saat sonra herhangi ikisi kapatılırsa ve 3. saat sonunda da sular kesilirse yetkililer çıldırmaktadır. buna göre normal şartlar altında (1 atm 64 fahrenheit) havuzda üreyen terliksi hayvanların havuza terlikle giren hayvanlara oranı nedir?

    SORU-2)-bir boeing 777, saatte çok kilometre hızla 37 derece açı ile yatay kalkışa geçmiştir. bu sırada yolcuların % 0.23 'lük bir kısmı pilot kabinine girerek uçağı kaçırmışlardır.korsanlar uçağı kuzey kutbuna ***ürmek istemektedirler fakat suudi arabistan havayolları buna karşı çıkmaktadır. pilotun penguenlerden korktuğu düşünülürse, uçağın 36. paralele paralel uçma ihtimalinin türbülanstaki paraşütçülere yaptığı basıncı kilokedi cinsinden bulunuz.

    SORU-3)bir usta günde 10 ayakkabı tamir ederken, bir çırak ise 17.3 ayakkabı tamir etmektedir. bu tip sorularda genelde usta daha iyi iş yapar gibi görünmesine rağmen, çırak da az kerata değildir. söz konusu çırak uygun koşullar sağlandığında ustasının yerine göz dikmektedir. çırak bir petri kabına konup 300c'ye kadar ısıtılırsa, günde 20 ayakkabı tamir ettiği görülmektedir. bir ayakkabının tamiri 2 kilosaniye sürdüğüne göre, çırağı doymuş glikoz çözeltisine batırmak yüzde kaçlık bir verim sağlayacaktır? ( bir ayakkabı yaklaşık 250 gram olup, iki ayakkabı yaklaşık 500 gram etmemektedir. yerçekimini ihmal ediniz.)

    SORU-4)-bir kedi her 1.25 atlayışında bir, dört ayağı üstüne düşmektedir. kontrol grubu olarak kullanılan diğer bir kedi ise her atlayışında beş ayağı üzerine düşmektedir. bazı kedikologlar bu olaya şaşırmakla beraber yapılan bir araştırmada, 15 atm basınç ve 5000c sıcaklıkta her kara kedinin katı halden sıvı hale geçtiği görülmektedir. bu duruma tıpta henüz latince bir isim bulunamamıştır. verilen bilgilerden yola çıkarak her sakallıya dede denmeyeceğini kedivarım yöntemi kullanarak ispatlayınız.

    SORU-5)5 işçi bir işçi 10 günde bitirmektedir. fakat yeterli maaş ve tatil imkanı sağlanırsa aynı işin 3 günde de bitirilebildiği görülmektedir. bu işçiler 4 gün çalıştıktan sonra aralarından ikisi ayrılıp grev kararı almıştır. geri kalan işçiler kalan işi çok uzun bir sürede bitireceklerini düşününce onlar da grev kararı almıştır ve tüm işçiler 344 m2'lik bir alanda toplanarak miting yapma hazırlığına girmişlerdir. bu alanın birbirine komşu olmayan herhangi iki köşesinden çizilen doğruların kesim noktasında patron bulunmaktadır. ekonomik krizin reel sektöre % 32 'lik endeksle fon devrettiği düşünülürse, işçilerin kalan işi toplu sözleşmesiz ve sendikasız bitirme olasılığı nedir?

    SORU-6)geyik damdan atladı,
    boynuzları patladı .
    bunu gören avcılar
    gülmekten çatladı
    yukarıda, cumhuriyet dönemi şairlerimizden hamdullah suphi geyiköver'in "bir geyiğin anatomisi" adlı eserinden bir bölüm görülmektedir. tanzimat dönemi şiirlerinde geyikler üzerine eleştirel bakış açısıyla şiirler yazan şair, bir dönem batı edebiyatının etkisinde kalarak geyiklerden uzaklaşmış ve antiloplara yönelmiştir. şairin bu şiirini yazdığı sıralar aruz ölçüsü henüz mütevazı bir ölçü birimi olup, 1 aruz = 4.28 hece ölçüsü ve nazım birimi sıcaklıkla doğru orantılı ise, 2. mısranın 6. harfinde anlatılmak istenen düşünce nedir?

    SORU-7)bir sınıfta öğrenciler sıralara ikişer ikişer oturduğunda 1 kişi, üçer üçer oturduğunda 4 kişi, dörder dörder oturduğunda ise 3.12 kişi ayakta kalmaktadır. öğrenciler beşer beşer oturduğunda hoca bu olaya şaşırmaktadır. altı kişi bir sıraya oturduğunda ise genellikle sıra çökmektedir. her gün okulda 15 kişi altışar altışar oturmaya çalışmakla beraber, çöken sıraları tamir etmek umumiyetle okulun teknisyenine düşmektedir. bazı öğrenciler sıra kavramını çoktan aşmış olup sınıfa kendi çalışma masalarını getirmekle beraber, okul idaresi olaya şaşkınlığını gizleyememekte ve günde 2.23 sıra telef olmaktadır. bu durumda soracak birşey kalmamıştır. lütfen diğer soruya geçiniz.

    SORU-8)bir tabak bezelyede sayılamayacak kadar dominant bezelye tanesi bulunmaktadır. bu bezelyeleri yiyecek olan diş doktoru, sadece resesifleri tuzlamayı başaracak tipte bir kişidir. söz konusu olan doktorun üvey dayısında aşırı potasyum sevgisi belirmiştir. bu durumdaki bir doktorun yememesi gereken besin aşağıdakilerden hangisidir?
    a-kuru üstü pilav
    b-ot
    c-zıkkımın kökü
    d-ayva
    e-kızılcık sopası


    SORU-9)şahane üç musluktan yumurta, ayrıca çatıdan kıyma damlamaktadır. muslukların irili ufaklı olduğu göz önünde bulundurulursa, yumurta sarısı için çatı yalıtımı ne olmalıdır?

    a-güzel olmalıdır
    b-rafadan olmalıdır
    c-poli eden olmalıdır
    d-bu konuyu ustası bilir
    e-hepbiri

    SORU-10)atına binmiş mehmet çelebi, dağılmış ülkeyi toparlar yeniden. çıkar karşısına minik ve büyük engeller. ne denir acep bu devre: fetret devri. muhaaaaa. bunu soracağımı sandınız di mi sizi gidi sivilceli gençlik? hayır, bunalın lan. çelebi mehmet'in en sevdiği yemek ebe gümeci. peki kimin çocuğudur mehmet çelebi?

    a-nebil özgentürk
    b-fakir baykurt
    c-oleg pratassov
    d-murat hüdavendigar

    SORU-11)karnıbahar-kar

    yukarıdaki kelime grubundaki ilişki aşağıdaki gruplar arasında hangisinde vardır?

    a-elma-armut
    b-pabuç-araba
    c-kumanda-dişçi
    d-yoğurt-kalem
    e-kan-domates

    SORU-12)
    bir kübün a noktasında bulunan gayretli bir örümceğin b-c kenarının ortasında yakaladığı sinir bozucu sineğe ulaşmak için katetmesi gereken en kısa mesafe kaçtır?

    a-1,345
    b-2,645
    c-4,145
    d-2,564
    e-3,546

  2. #2

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Üniversite
    Güzelmiş.

  3. #3

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer
    SORU-12)
    bir kübün a noktasında bulunan gayretli bir örümceğin b-c kenarının ortasında yakaladığı sinir bozucu sineğe ulaşmak için katetmesi gereken en kısa mesafe kaçtır?



    çözüm kümesi: √5/2, 3/2
    İ∫MİM İMZADIR.


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Temel Kavramlar Soruları Çözümleri (Konu Kavrama Soruları)
    korkmazserkan bu konuyu Çözümlü Matematik Soruları forumunda açtı
    Cevap: 3
    Son mesaj : 25 Haz 2013, 14:52
  2. Komik
    cihanov bu konuyu Özel matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 7
    Son mesaj : 23 Eki 2012, 23:31
  3. komik karne şarkısı
    korkmazserkan bu konuyu Eğlence forumunda açtı
    Cevap: 0
    Son mesaj : 28 Haz 2012, 14:17
  4. Komik ve ilginç bir resim
    safya47 bu konuyu Eğlence forumunda açtı
    Cevap: 0
    Son mesaj : 21 Mar 2011, 21:24
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları